Helyi hírek 2018. november 17. 17:00

A fiatalok pontosan értik és őrzik Petőfi gondolatait

Képgaléria
A fiatalok pontosan értik és őrzik Petőfi gondolatait
– Nem tudományos eredményeket vártunk a fiataloktól. Azt szerettük volna megtudni, hogy mit gondolnak és éreznek a diákok Petőfivel kapcsolatban – mondta el Mészáros Márta a Petőfi Emlékév kapcsán megrendezett konferencián a városháza dísztermében, november 14-én. A konferencián valamennyi félegyházi általános és középiskola egy-egy rövid prezentációval mutatta be, hogy miként vélekednek lánglelkű költőnkről.

A fiatalok előadásai erősítették a költő hitvallásának lényegét, hogy küzdeni kell a végsőkig a céljainkért, a szabadságért, a szerelemért, és legyenek ambícióink.

Mészáros Márta a rendezvény kapcsán megfogalmazta: – Rohanó világunkban vagy ellenállás, vagy közöny tapasztalható az ünnepek, a megemlékezések, és a kultuszok iránt. Petőfi Sándorral kapcsolatban is ezt érezzük. Azt gondoltuk, hogy a közöny falának lebontásában nagy szerepe lehet a diákságnak, ezért próbáltuk megszólítani őket, ezért szerveztük meg a diákkonferenciát. Nem tudományos eredményeket vártunk a fiataloktól. Azt szerettük volna megtudni, hogy mit gondolnak és éreznek a diákok Petőfivel kapcsolatban. Hogy mit üzen a 21. századi diákoknak Petőfi Sándor? A prezentációkból kiderült, hogy a fiatalok nagyon is értik, és tisztelik a költő szertelen lelkesedését, sokszor filozofikus gondolatait.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!