Helyi hírek 2018. november 21. 07:30

December elsején nyílik a jégpálya

Képgaléria
December elsején nyílik a jégpálya
Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a kiskunfélegyházi jégpálya, amely a megszokott helyen, a városi könyvtár melletti parkoló területén várja a korizni vágyókat. A városvezetés ügyelve az igényekre, az E5-ös felé eső részen jelölte ki a jégpályát, így a könyvár bejárata és a Szalay Gyula utca közötti járdaszakaszon nagyobb tér marad, nem akadályozván a gyalogosforgalmat – mindezt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere mondta el. Az időjárástól függően, de a tervek szerint a hivatalos megnyitóra december elsején kerül sor. A nyitvatartás nem változik: hétfőtől-vasárnapig 10-től 13-ig, illetve 14 óra és 20 óra között várják a korcsolyázókat.

Hagyományt teremtve, idén immár ötödik alkalommal építenek jégpályát Kiskunfélegyháza központjában. Az előkészületek már elkezdődtek homokterítéssel és szintezéssel. A pálya alapterülete nem változik, a tervek szerint ünnepi díszkivilágítás készül, illetve a büfé is átalakul. A jégpályát továbbra is a Félegyházi Térségi Sportiskola üzemelteti.

A pálya tulajdonosával 2014-ben 6 éves megállapodást kötött a város, amelyből még egy szezon van hátra. Balla László hozzátette, a városvezetés törekszik arra, hogy a jégpálya népszerűsége továbbra is megmaradjon, ezért az előző évekhez hasonlóan – előzetes bejelentkezés alapján – az iskoláknak és a nagycsaládosok közösségeinek 13 óráig most sem kell pályadíjat fizetniük, mindössze korcsolyát kell magukkal hozniuk. Koribérlésre továbbra is lesz lehetőség, a pályadíj minimális mértékben változik.

Tapasztalatok szerint a legtöbben a téli szünetben, a karácsony és a szilveszter közötti időszakban látogatnak ki a jégpályára. Az időjárástól függően 2019 elején is adott lesz a korcsolyázási lehetőség.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!