Helyi hírek 2018. november 26. 10:00

Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

Képgaléria
Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Az összejövetelen beszámoló hangzott el az elmúlt évek munkájáról, eseményeiről, majd a választás következett. A tagság az eddigi munka alapján bizalmat szavazott a korábbi vezetőségnek.

Az elmúl négy év beszámolójában elhangzott, hogy az egyesület négy helytörténeti könyvet jelentetett meg, a tagok a négy év alatt 11 előadást tartottak változatos témákban, figyelve a tagság érdeklődési körére. Blandina nővér, Horváth Zoltán, Kukányi Alajos tiszteletére emléktáblát avattak. Tíz előadást, megemlékezést szerveztek a város díszpolgárairól. Az egyesületi tagok kiránduláson vehettek részt Jakabszálláson, a Vajdaságban, Erdélyben és a felvidéki bányavárosokban.

Minden évben 2-3 neves ember sírját hozatták rendbe. Bekapcsolódtak a Móra Társaság, a Petőfi Emlékbizottság munkájába, ahol aktívan tevékenykedtek. Sokoldalúan ápolták névadójuk emlékét versenyekkel, vetélkedőkkel, előadásokkal és megemlékezésekkel. Vészits Andreával, Móra Ferenc dédunokájával állandó munkakapcsolatban álltak és közös programokat szerveztek. Átvették az MTA székházában a Móra Ferencnek ítélt Magyar Örökség-díjat. 2015-ben Keviben együttműködési megállapodást kötöttek a Móra István Művelődési Egyesülettel.

A tagság értékelte az elnökség munkáját, és azt jónak ítélte, a volt vezetőséget pedig újraválasztotta. Elnök: Kapus Béláné, helyettes Fekete Beatrix, ügyvezető elnök: Kállainé Vereb Mária, választmányi titkár: Seres Antalné, gazdasági felelős: Balázs Józsefné, jegyző: Mrázné Rádi Mária, az ellenőrző bizottság elnöke: Nemes Istvánné.

A régi - új elnök megköszönte a tagság munkáját, eddigi támogatását, és további együttműködést kérve, a következő idézettel zárta be a közgyűlést: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi István)

 

Kövessen minket a Facebookon is!