Helyi hírek 2018. november 26. 12:00

Kockafeszt, a LEGO-k Mekkája

Képgaléria
Kockafeszt, a LEGO-k Mekkája
Másodjára látogatott el városunkba a KOCKAFESZT rendezvénysorozat. A minden korosztályt vonzó program, a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban kapott helyet, november 24-25-én.

A több, mint 1500 látogatót vonzó programon a gyerekek is és a felnőttek is jól érezhették magukat, ugyanis minden korosztály megtalálta a számára érdekes programot. A legkisebbek a LEGO DUPLO alkatrészeit pakolhatták össze, színesebbnél-színesebb építményekké, a nagyobbak, a sima LEGO-kockákkal az alkotói versenybe ringbe szállhattak egymással. A kiállított, gépesített LEGO-kat lehetőségük volt kipróbálni az érdeklődőknek, ami hatalmas érdeklődésnek örvendett. A tervezők által tökéletesre megalkotott, népszerű „Itt a piros, hol a piros” motorizált robot nevetéssel, figyelmemmel tarkított perceket adott a figyelmes nézőközönségnek. Nem csak motorizált, hanem precízen felépített épületeket, tárgyakat, autókat is megcsodálhattak az oda ellátogatók. Megtalálható volt a színes arzenálban Toy story figura, katonai járművek, Star Wars űrhajó, luxus autócsodák, sőt még a King Kong filmekből is méltán ismert New York-i Empire State Building is, amiről maga King Kong szemlélte a tömeget. Komplett várost építettek a kiállítók, amelyben az életből vett apró jelenetek is kaptak helyett. Volt rendőrségi rajtakapás, utasokat szállító vonat, de a csodás fényben sütkérező, kávézó párok sem maradhattak ki.

A kockafeszt szervezésének ötlete évekkel ezelőtt Kiss Károly fejéből pattant ki, aki gyermekkora óta rajongott a színes kis kockákért. Lapunknak elárulta, hogy mikor kisgyermek volt, az akkori zsebpénzét több mint egy évig félrerakva, gyűjtögette az első LEGO-készletére, amelyet eleinte haza sem mert vinni, csupán a barátja ágyneműtartójában tartogatta. Miután hazakerültek apránként az újabbnál újabb készletek, a szülei belátták, hogy ez nem csak egy kósza gyermeki hóbort. Károly azóta klubot alapított, ahová szívesen várják a LEGO-k iránt érdeklődő fiatalokat és felnőtteket. A klub tagjai évente több helyszínen bemutatják rajongásuk tárgyát, ahol mindenki egy kicsit újra gyermeknek érezheti magát.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!