Helyi hírek 2018. november 29. 13:00

Csatornázás a Bankfaluban

Csatornázás a Bankfaluban
Az elmúlt hetekben megtörtént a Bankfalu újonnan létesült szennyvízcsatorna hálózatának üzembe helyezése. A Róna utca Kiskun utca és Templomhalom utca közötti szakaszán, a Barázda utcán, a Kalász utcán, a Kéve utcán, valamint a Szélmalom utca egy szakaszán összesen 147 ingatlant érintő beruházás kapcsán 2196 méter gyűjtőcsatorna és 1591 méter bekötőcsatorna kivitelezési munkálatait végezte el az önkormányzat megbízásából a fővállalkozó Bácsvíz Zrt. – tudtuk meg Hartyáni Gyula projektfelelőstől. A szakember ennek kapcsán arra is emlékeztetett, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint az érintett lakóingatlanok tulajdonosainak egy éven belül rá kell csatlakozniuk a hálózatra, ellenkező esetben talajterhelési díjat lesznek kötelesek fizetni.

Csatornaépítés Kiskunfélegyházán, a Bankfaluban 2018. január 11-én. Mostanra befejeződtek a munkálatok, a lakosok rácsatlakozhatnak a városrész vadonatúj szennyvízcsatornájára - Fotó: H. S.

– A város saját forrásból, az úgynevezett vízi létesítmények gördülő fejlesztési terve keretében, 58 millió forint ráfordításával valósította meg ezt a közművet, az ott élők és építkezni szándékozók nagy örömére. Ezzel a beruházással véglegesen megoldódott Félegyházán a csatornázottság: a belterület gyakorlatilag 100 százalékban lefedett – foglalta össze a fejlesztés jelentőségét a projektfelelős.

A tisztító idom és az épület közötti házi szennyvízcsatorna kiépítése az ingatlan tulajdonosának feladata, amelyet kellő szakértelem esetén maga is elvégezhet, vagy szakember megbízásával elvégeztetheti. Az érintett lakosoknak a csatlakozási díj összege a helyi rendelet értelmében 100 ezer forint ingatlanonként. Az ügyintézés a műszaki átadást követően történhet a Bácsvíz Zrt.-n és az önkormányzaton keresztül.

A felmerülő kérdésekkel az érintettek az önkormányzat vezető főtanácsadóját, Hartyáni Gyula projektfelelőst kereshetik a 20/456-7501-es, illetve Herédi-Szabó Pétert, a Bácsvíz Zrt. munkatársát a 70/333-1167-es telefonszámon.


 

Kövessen minket a Facebookon is!