Helyi hírek 2018. november 28. 08:00

A galambosi városrészen is egyre több fiatal telepszik le

Képgaléria
A galambosi városrészen is egyre több fiatal telepszik le
Selymes és Halesz után külterületi körzetének harmadik helyszínén a galambosiakat várta lakossági fórumra Ván Jenő önkormányzati képviselő novembert 27-én. Tanyás, kiskertekben gazdag dűlőutak révén a legfontosabb téma most is a földutak karbantartása, a közvilágítás fejlesztése és a főbb utakon a forgalom szabályozása, a sebességcsökkentő táblák kihelyezése volt. A fórumon a képviselői beszámoló után Csányi József polgármester tájékoztatta a megjelenteket a város eddigi fejlesztéseiről, valamint a további tervekről. A felmerült kérdések megválaszolásában segítettek a hivatal vezető tisztségviselői is.

Beszámolójában Ván Jenő elmondta, hogy az elmúlt időszakban a legnagyobb gondot az utak, közterületek karbantartására fordították, de jövőre is ezt teszik, helyenként új megoldásokat alkalmazva. Szerencsére bővült a géppark is, amellyel a munkák elvégezhetőek.

Bővült a közvilágítás, többek között a Mikla-Ker előtti buszmegállónál állítottak fel egy napelemes lámpatestet. Több helyen a lakók megelégedésére kerékpártartókat helyeztek ki.

A jövő évi tervekkel kapcsolatosan elmondta, hogy egy Leader pályázati lehetőséget igénybe véve szeretnék felújítani a Nagyszőlő úti Gazdakör épületét is, amely nagyon sok családi közösségi rendezvénynek biztosít, Nyílászárókat cserélnek és a parkettát is kicserélik.

A galambosi részen is egyre több fiatal telepszik le, éppen ezért hamarosan szükségessé válik egy játszótér megépítése. Ennek feltételeinek kialakításán dolgoznak. Az óvoda felújítására, karban tartására minden évben gondot fordítottak. A közelmúltban például napelemeket szereltek fel, ami gazdaságosabbá teszi az energiaellátást. Jövőre a kerítés újjáépítését tervezik – mondta el a képviselő.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!