Kitekintő 2014. augusztus 5. 12:30 Forrás: vg.hu

Lekörözheti az ötöslottót az ősztől érkező új játék

Lekörözheti az ötöslottót az ősztől érkező új játék
Október 4-től már a hazai lottózókban is lehet majd találkozni a csehországi és a szlovákiai bevezetéssel együtt már 17 országban játszható EuroJackpot szelvényekkel - írta a Világgazdaság. A szelvény drágább lesz a lottóénál, de többet is lehet nyerni vele.


A lap szerint a Szerencsejáték Zrt. saját, illetve a vállalkozói partnerek értékesítőinek vizsgát is kell tenniük a szabályokból. „Zajlanak a tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról. A kimenetel számos tényező függvénye, jelenleg nem áll módunkban bővebb információt megosztani” – közölte az állami cég.

Az EuroJackpot drágább lesz a lottónál, de többet is lehet vele nyerni. Az alapjáték 640 forint körül lesz, de ez az euró árfolyamával együtt változhat. Kisebb az esély a telitalálatra, ugyanis az EuroJackpot számait két gömbből húzzák ki, az egyikben 1 és 50 között megszámozott golyók, a másikban pedig 1 és 8 között megszámozott Euró-golyók találhatók. A főnyereményhez mind a hét számot el kell találni.

A VG hozzátette, az EuroJackpot lottószelvényeinek nagy részét Németországban, Olaszországban és Spanyolországban adják el, de belépett már Horvátország és Szlovénia is. Legutóbb pénteken sorsoltak Helsinkiben és 8 milliárd forint volt a főnyeremény.
 

Kövessen minket a Facebookon is!