Kultúra 2018. november 29. 18:00

Ezüst diploma a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen

Képgaléria
Ezüst diploma a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen
Szép sikert ért el Budapesten a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa. Ezüst diplomát kapott a Nagyné Mészáros Erika tanárnő vezetette énekkar, a KÓTA által VIII. alkalommal szervezett Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen. Az énekkar műsorában zongorán közreműködött Pocskai Roland, a Batthyány Művészeti Iskola zongoratanára.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége november 15-18. között rendezte meg a magyar kórusok országos minősítő rendszerének legmagasabb szintű versenyét, amelyen 11 kategóriában 27 énekkar, összesen 1255 kórusénekes lépett kórusdobogóra a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

E rangos megmérettetésen azok a hazai és határon túli magyar énekkarok vehettek részt, amelyek 2015. december 1. és 2018. augusztus 31. között az „Éneklő Magyarország ” kategória kórusminősítésen - Gálakórus, - Fesztiválkórus vagy Hangversenykórus minősítést szereztek, illetve az Éneklő Ifjúság minősítőn legalább Arany diplomával minősítést nyertek. A Kicsinyek Kórusa idén áprilisban kapta meg a legmagasabb elismerést, az Év kórusa címet, ami lehetőséget adott a versenyen való szereplésre.

A kiváló szakemberekből álló öttagú nemzetközi zsűri kiemelte a Kicsinyek Kórusa kiváló hangzásminőségét, a lelkes énekesek gyönyörű szövegmondását, tiszta intonálását. Köszönetet mondott a közreműködő kórusoknak és karvezetőiknek a verseny rendkívül magas színvonaláért.

A 2018-as év méltó lezárása a nemzetközileg is ismert GHYMES együttes és a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kamarakórusának koncertje a kiskunfélegyházi Szent István templomban, december 13-án, csütörtökön 18 órától.

Forrás: kota.hu, atempo.sk
Fotó: Nagy István

Bense Zoltán
 

Kövessen minket a Facebookon is!