Helyi hírek 2018. november 30. 07:30

Támogatás a tűzoltóknak és a plébániának - videóval

Képgaléria
Az esztendő utolsó előtti ülését tartotta november 29-én, csütörtökön a félegyházi képviselő-testület. A városatyák támogatták egyebek mellett a városi tűzoltóparancsnokság kérelmét, és félmillió forint támogatást szavaztak meg a legénységi matracok cseréjére. Ugyancsak 500 ezer forint támogatást hagytak jóvá a Római Katolikus Plébánia számára, programok megvalósítására.

Döntés született a költségvetési rendelet módosításáról is, amelynek során a város évi általános tartalékát, azaz a megtakarítását további 57 millió forinttal tudták gyarapítani.

Megtárgyalták Kiskunfélegyháza Város jegyzőjének 2018 évi beszámolóját a polgármesteri hivatal működéséről, amit ellenszavazat nélkül támogattak a képviselők.

A városi óvodák téli zárva tartását is megvitatta a testület, és az a döntés született, hogy az előző évekhez hasonlóan december 27-én és 28-án zárva tartanak az intézmények. Az érintett szülők igény esetén a Nagyszőlőúti óvodában működtetett ügyeletet vehetik igénybe.

A testület állást foglalt amellett, hogy a Móra Ferenc Gimnázium vezetői feladatával dr. Kása Zsuzsannát bízzák meg. Támogatták továbbá azt az előterjesztést is, miszerint a könyvtár a Hattyúház falán Tamási Áronnak állít emléket. Hunyadi László Tamási Áron plakettje, dr. Tarjányi József és Bozóki István felajánlása.
 

Kövessen minket a Facebookon is!