Helyi hírek 2018. december 1. 17:30

Pályaválasztás előtt

Képgaléria
Pályaválasztás előtt
Továbbtanulással kapcsolatos szakmai napon vettek részt a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói még október végén, amelynek szervezője Szederkényi Barbara tanárnő volt. A célok között szerepelt a tanulók felkészítése a továbbtanulásra, hosszú távon a munkaerő-piacon való megfelelésre, valamint az egész életen át tartó tanulásra.

Az ötödikesek a Félegyházi Pékségbe, majd a városi rendőrkapitányságra és a bíróságra látogattak el.

A 6. osztályosok az újraélesztés technikáját figyelhették meg, sőt gyakorolhatták is, illetve a Fornetti Csongrádi úti üzemébe kerekeztek ki.

A hetedikes fiúk a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-ben folyó munkába nyertek betekintést, míg a lányok a Tesco Hipermarket raktárában jártak. Kecskeméti látogatásukat a Messzi István Sportcsarnokban zárták, ahol az évek óta megrendezendő szakmai kiállításon vettek részt.

A 8. osztályosok a K&H Bank meglátogatása után a Fornetti Izsáki úti asztalos üzemében tettek látogatást. Az iskolába visszatérve pályaválasztási kérdőíveket töltöttek ki, majd különböző szakmákhoz kapcsolódó videókat tekintettek meg.

A Batthyány iskola ezúton is köszöni azon cégeknek és állami szerveknek a segítségét, akik fogadókészségükkel hozzájárultak e sikeres nap lebonyolításához.

Fotó: Szederkényi Barbara

Bense Zoltán

 

Kövessen minket a Facebookon is!