Helyi hírek 2018. december 1. 20:20

A karácsony egy gyermek, aki éppen akkora, hogy mindenki átölelhesse

Képgaléria
A karácsony egy gyermek, aki éppen akkora, hogy mindenki átölelhesse
A városháza adventi koszorúján, az ünnepi fénybe öltözött környezetben, felviláglott az első gyertya, december elsején. A gyertyát Csányi József polgármester és Rónaszéki Gábor plébános gyújtották meg. A rendezvényen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai teremtették meg az ünnepváró hangulatot.

A gyertyagyújtás előtt Csányi József ezeket a gondolatokat fogalmazta meg: – Az advent a hitet, reményt és szeretetet jelképezi. Az adventi koszorún egy-egy gyertyát gyújtunk azért, hogy próbatételeinket megerősítsük magunkban. Az első gyertya a hitet jelképezi. Azt gondolom, hogy 2014-ben, amikor fordulat érkezett a város életébe, akkor a hit volt a legerősebb bennünk. Hittünk abban, hogy az Alföld közepén jobb sorsra érdemes ez a város, és tudunk változtatni életén. Szerencsére ma már láthatóak is a kedvező változások, és a java még csak most következik.

Az idei adventi ünnep előtt fénybe lehetett borítani a várost, és egy kis ünnepi meglepetéssel is szolgálni. A Petőfi téren látható egy szán, amit rénszarvas húz. Reméljük, a gyerekek kipróbálják és a felnőtteknek is örömet okoz. A legfontosabb üzenet karácsonykor mégis az, hogy kitárjuk szívünket a szeretet előtt, és együtt töltsük az ünnepeket szeretteinkkel – zárta gondolatait a polgármester.  

Rónaszéki Gábor plébános egy karácsonyhoz kötődő írásból idézett: – Aki a karácsonyt pénzért akarja megvenni, az nem méltó rá. A karácsonyt nem szatyrokba, dobozokba, vagy díszcsomagolásba gyömöszöljük. A karácsony egy gyermek, aki éppen akkora, hogy mindenki átölelhesse. Csak aki kitárja a szívét és a lelkét, hogy befogadja őt, az viheti haza.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!