Helyi hírek 2018. december 6. 16:00

A városházán tartott közmeghallgatást a Roma Kisebbségi Önkormányzat

Képgaléria
A városházán tartott közmeghallgatást a Roma Kisebbségi Önkormányzat
December 3-án, a városháza dísztermében tartott közmeghallgatást a Roma Kisebbségi önkormányzat. Az összejövetelen Buza Flórián elnök tartott rövid beszámolót, akinek a felmerülő kérdések megválaszolásában segített Csányi József polgármester és a város tisztségviselői is. Timafalvi László, a városi rendőrkapitányság vezetője a közbiztonság alakulásáról adott tájékoztatót.

– Önkormányzatunk hosszú évek óta nem tudott megvalósítani annyi programot, mint az idei évben. Mintegy száz gyereket tudtunk elvinni a Balatonra, kétszer voltunk nyári táborban Lakiteleken. 21 kulturális programot szerveztünk. Volt egy kis visszaesés akkor, amikor a Csillag Központot nem mi üzemeltettük, januártól azonban visszakaptunk minden lehetőséget, és kézbe fogjuk venni a dolgokat. Lenyírjuk a füvet, locsoljuk, konténereket helyezünk ki, és rendet teszünk környezetünkben éppúgy, mint a Délibáb utcában – mondta beszámolójában Buza Flórián.

A rendezvényen jelenlévők közül többen panaszkodtak arra, hogy a környéken, az üres telkeken illegális szemétlerakók alakultak ki, és a rágcsálók, patkányok is elszaporodtak. Ez ellen tenni kellene valamit. Csányi József erre a felvetésre válaszolva elmondta, hogy nem ismeretlen a probléma, azonban nagyon nehéz a megszüntetése. Ezeknek az ingatlanoknak ugyanis több, néha több tucatnyi tulajdonosa van. Az ő feladatuk lenne az áldatlan állapotok megszüntetése. Sokszor azt sem lehet eldönteni, hogy kit lehetne felszólítani arra, hogy tegyen rendet, és irtsa a rágcsálókat. Mindenesetre az önkormányzat keresi a megoldást. A Délibáb utcában már megfelelő számú szeméttárolót telepítettek, és az ott élők felelőssége is az, hogy a hulladékot ezekben helyezzék el.   

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!