Helyi hírek 2018. december 8. 10:00 Forrás: MTI

Vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend

Vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend
A vasútvállalat a menetrend tervezésekor figyelembe vette az utazási szokások változásait, az utasforgalmi igényeket, így az új menetrend ezekhez is igazodik.

Debrecen térségében forgalomba álltak a Desiro motorvonatok, Dunakeszi állomáson több gyorsított vonat áll meg, Budapest és Győr között több új járat is közlekedik, amelyek közül az egyik a fővárosi színházak vidéki közönségének kedvez majd. A 21.43-as vonat a Nyugatiból nem Ceglédig, hanem Kecskemétig megy. IC minőségű kocsik is járnak a Pápa–Budapest viszonylatban.

Ezek a menetrendi újdonságok, de mindezek mellett bővül a nemzetközi összeköttetés, például a Kolozsvár–Budapest–Bécs, a Budapest–Berlin és a Budapest–Krakkó útvonalakon, illetve újraindul a kishatárforgalom Pécs–Magyarbóly és Pélmonostor között.

Az elmúlt években kialakított menetrendeknek, a jegyértékesítés modernizálásának, a pályafejlesztéseknek, a felújított kocsiknak és az új motorvonatoknak is köszönhetően az utóbbi három évben mintegy négymillióval nőtt az utasszám.



 

Kövessen minket a Facebookon is!