Helyi hírek 2018. december 7. 17:00

A helyi szocialisták karácsony előtt is segítenek a rászorulókon

Képgaléria
A helyi szocialisták karácsony előtt is segítenek a rászorulókon
Az MSZP országosan meghirdetett karitatív akciójához a félegyházi szervezet is csatlakozott. Az akció sikerességéről, részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be december 6-án. Horváth Tamás, a helyi szervezet elnöke elmondta, hogy a kiskunfélegyháziak, idősek és fiatalok egyaránt szívesen ajándékoztak. Elsősorban tartós élelmiszereket, ruházatot és játékokat. Ennek köszönhetően, több mint 80 családot tudnak támogatni az átmeneti szállón, illetve a többgyermekes családok körében karácsony előtt. A párt jótékonysági ételosztásán pedig 150 embert látnak vendégül.

Horváth Tamás arról is szólt, hogy a helyi szocialista közösség életében nem új keletű a nehéz sorban élők segítése. A piacra rendszeresen járók számára már ismerős lehet a jótékonysági célból létrehozott stand, másoknak a Családok Átmeneti Otthonában lebonyolított gyermeknapi, karácsonyi rendezvények. Mindezek jelentősége azon túl, hogy számos családnak nyújt kisebb-nagyobb támogatást, a közösségteremtő ereje is jelentős. - Azzal a tapasztalattal vágunk neki minden egyes jótékonysági kezdeményezésnek, hogy az önkéntes segítők, az adományozók számára hasonló örömet okoz a programban való részvétel éppúgy, mint azoknak, akik az adományokban részesülnek.  

De nem csak  az utcai akciókkal, karácsonyi jótékonysági rendezvényekkel teszünk azért, hogy Félegyháza minden polgára számára valódi, gondoskodó otthont, szülővárost jelentsen a város. Véleményünk szerint a város jövő évi költségvetésének kialakításakor is elsőbbséget kell élveznie a szociális ellátó rendszer kiszélesítésének, a rászoruló családok, az alacsony jövedelmű idős emberek számára juttatott támogatások emelésének.   

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!