Helyi hírek 2018. december 9. 11:30 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Advent 2. vasárnapja - 2018. december 9.

1. Csütörtökön Szent Lúcia vértanú emléknapja, pénteken Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító, szombaton pedig Boldog Brenner János vértanú pap emléknapja lesz.

2. Az adventi időszakban hétfő kivételével naponta reggel 6 órakor és este ½ 6-kor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Roráte-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25-től szentségimádás lesz, ahol szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

3. A héten folytatják a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak.

4. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

5. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai utca 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.

6. December 13-án, csütörtökön, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 6 órakor, déli 12 órakor és este ½ 6-kor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

7. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet minden hónap 13-án este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt Lugosi Lászlóné lakásába. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. Szombaton este 5 órakor a 3. adventi gyertya gyújtása lesz a polgármesteri hivatal előtt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

9. Az adventi lelkigyakorlatot december 17-én, 18-án és 19-én reggel 6 órakor a Roráte-mise keretében tartják. A triduum előadója Seffer Attila kiskőrösi plébános úr lesz.

10. December 20-án, csütörtökön karácsonyi betegellátás lesz. Ha tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, kérik, hogy jelezzék a plébánián.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!