Helyi hírek 2018. december 9. 10:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent második vasárnapja - 2018. december 9.

1. Vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele a templomban.

2. Az adventi időben hétköznaponként csak reggel 6 órakor lesz szentmise.

3. „Mennyből az angyal” címmel jótékonysági koncertet tart a templomban a Ghymes együttes a felépítendő közösségi ház javára december 13-án, csütörtökön este 6 órakor. Támogató jegyek a Tourinform Irodában, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 2500 forintért vásárolhatóak.

4. Adventi hangversenyt tart a templomban a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola december 14-én, pénteken, délután ½ 4-től. Minden érdeklődőt hívnak és várnak.

5. A 3. adventi gyertyát gyújtják meg december 15-én, szombaton este 5 órakor a városháza előtt. A szervezők hívnak és várnak mindenkit.

6. A Zenebarátok Kórusa december 16-án, vasárnap 4 órakor tartja adventi hangversenyét a Szent István Templomban. Hívnak és várnak mindenkit.

7. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek december 20-21-22-én, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmisében. A beszédeket Wolowicz Ádám atya mondja. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

8. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!

9. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik szeretnének egyházi házasságot kötni 2019-ben.

10. Betlehemkészítő pályázatot hirdettek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 22-éig kérik bevinni a plébániára!




 

Kövessen minket a Facebookon is!