Közélet 2014. augusztus 7. 11:00 Forrás: baon.hu

Bács-Kiskun is részt vesz a szabadidős mozgalomban

Bács-Kiskun is részt vesz a szabadidős mozgalomban
A kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen, a lehető legszélesebb palettát biztosítsa a mozogni vágyóknak.

Sportol a nemzet néven Kárpát-medencei szabadidős sportmozgalom indul, amely célja, hogy a nemzet minél többet, minél rendszeresebben és minél több sportágat kipróbálva mozogjon - jelentette be Hoffmann Pál, a kezdeményezés egyik ötletgazdája a közelmúltban Szegeden.

A Sportol a nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője a programról tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen, a lehető legszélesebb palettát biztosítsa a mozogni vágyóknak. A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja, amelyen a sportolni vágyók ingyenes regisztrációt követően, egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, és versenyezhetnek a nyereményekért.

A honlapon a sportágak kipróbálását eseménynaptár segíti, és a legközelebbi helyszín megtalálását is alkalmazás könnyíti meg a felhasználóknak. A mozgalomhoz csatlakozó sporthelyszínek a pontgyűjtésre megadott időszakokban pedig legalább 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a regisztrált felhasználóknak - közölte a szakember.

A program kísérletképpen szeptembertől a három dél-alföldi megyében - Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban - indul el, a tervek szerint 2015-től pedig Kárpát-medencei szintűvé bővül. Horváth András, a Magyar Szabadidősport Szövetség tiszteletbeli elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egyre többen látják be, hogy milyen fontos szerepe van az egészségmegőrzésben a rendszeres testmozgásnak.

Magyarországon 400 ezer körül van az igazolt sportolók száma, a becslések szerint a rendszeres testmozgást végzők aránya pedig 9-15 százalék közötti, az uniós átlag ennek azonban legalább duplája. Az elmúlt években a sportolási lehetőségek javultak és bővültek, szükség van azonban arra, hogy az új létesítményekbe a szabadidős sportolók is bekerüljenek - közölte a szakember.
 

Kövessen minket a Facebookon is!