Helyi hírek 2018. december 13. 10:00

Pályaorientációs nap a József Attila iskolában

Képgaléria
Pályaorientációs nap a József Attila iskolában
Nagyszabású pályaorientációs napot tartottak a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, november 16-án. Az iskolavezetés és a pedagógusközösség célja az volt, hogy a rendezvénnyel segítséget nyújtson diákoknak a pályaválasztásukat érintő kérdések átgondolásához, a döntések meghozatalához. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a műszaki, tudományos, matematikai és informatikai pályaorientációra.

Ez a rendezvény kiváló alkalmat adott a tájékozódásra diákoknak és szülőknek egyaránt, sok hasznos információt kaphattak arra vonatkozólag, milyen képzési, továbbtanulási lehetőségek állnak előttük a városban működő középiskolákban. A nap folyamán a gyerekek élményszerűen ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, szakirányokkal. Azon kívül, hogy minden helyi középiskola bemutatkozott, a szülők saját szakmájukat is megismertették a gyerekekkel.

Az „Egy cél, több út”című pályázat már második éve valósul meg eredményesen az intézményben. A pályázat keretében találkozhattak a gyerekek az iskola volt tanulójával, ifj. dr. Réczi László ügyvéddel, önkormányzati képviselővel. A jó hangulatú, közvetlen beszélgetés az életútról, az ügyvédi munkáról és a sikerekhez vezető útról mindenkinek emlékezetes marad. A tartalmas szakmai napot a pályaválasztási szülői értekezlet zárta.
 

Kövessen minket a Facebookon is!