Helyi hírek 2018. december 12. 14:00

Megújulásra vár az Attila utcai Kocka játszótér

Képgaléria
Megújulásra vár az Attila utcai Kocka játszótér
A játszótér felújításának tanulmányterve elkészült, amit egy lakossági fórum keretében ismertettek december 11-én az ott élőkkel, azzal a céllal, hogy véleményezzék, tegyenek változtatási javaslatokat. A lehetőséggel éltek is a lakók. Mindenki örült annak, hogy egy nyugodt, zöldfelületben gazdag, időseknek és fiataloknak kellemes találkozási hely alakul ki. A legtöbb kérdés, kérés az ügyben alakult ki, hogy a járművek közlekedését is úgy oldják meg, hogy a tömbházak esetleges költözködés esetén a szállítást megoldhassák, ugyanakkor ne váljon parkolóhellyé az ezt biztosító út.

A fórumon Nemcsok Márton tájrendező és tájépítő mérnök látványtervekkel mutatta be a tervezett változást. Elmondta azt is, hogy ez pillanatnyilag egy tanulmányterv, és ha valaki a későbbiekben fogalmaz meg ezzel kapcsolatosan változtatási elképzelést, azt mindenképpen figyelembe veszik a végső tervek elkészítésekor. A fő cél, hogy egy pihenőpark, közösségi tér alakuljon ki, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt találkozni, beszélgetni, játszani tudnak.

Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője arról is beszámolt, hogy a zöldfelületet öntözőrendszerrel is gondozzák. Megoldott lesz a világítás és kamerarendszer is vigyáz a park rendjére.

Az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője Gyuricza Gergő felajánlotta a jelenlévőknek, hogy észrevételeikkel bármikor felkereshetik a városházán, de a levélben, vagy e-mailben elküldött észrevételeiket ugyanúgy figyelembe veszik, értékelik azokat a végleges terv kialakítása előtt.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!