Helyi hírek 2018. december 12. 15:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rendhagyó tanórák a tűzvédelem jegyében

Képgaléria
 Rendhagyó tanórák a tűzvédelem jegyében
Ősszel indította útjára a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven! elnevezésű országos kampányt. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a tűzvédelmi és a megfelelő fűtési szabályok betartására, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, amely környezettudatos gondolkodás nagymértékben hozzájárulhat a tüzek - ezen belül is a szabadtéri és a lakástüzek - megelőzéséhez.

A program részeként lakossági fórumokat, valamint hulladékgyűjtési és tűzmegelőzési oktató előadásokat tartott a katasztrófavédelem negyvenkilenc felső tagozatos osztályban Bácsalmás, Baja, Kalocsa, Ballószög, Dunavecse, Kecskemét, Szentkirály, Kerekegyháza, Szabadszállás, Tass, Jakabszállás, Kunszentmiklós, Lakitelek, Tiszaalpár, Tiszakécske, Szalkszentmárton, Kiskunfélegyháza, Bócsa, Borota, Csólyospálos, Jászszentlászló, Jánoshalma, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Mélykút, Rém, Soltvadkert, Szank, Tázlár településeken.

A szervezők a diákok életkori sajátosságainak figyelembevételével állították össze a foglalkozások anyagát, ahol feladatokon, előadásokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a tűzzel, annak veszélyeivel, a tűz elleni védekezéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel. A rendhagyó tanórák keretében a fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a hasznos, gyakorlatias és sok esetben új információkat.

A fotók a Dózsa és a Platán iskolákban készültek. 

Kövessen minket a Facebookon is!