Helyi hírek 2018. december 13. 18:00

Félegyháza legfiatalabb polgárait köszöntötték

Képgaléria
Félegyháza legfiatalabb polgárait köszöntötték
Több évtizedes hagyomány Félegyházán, hogy karácsony közeledtével a legfiatalabb polgárokat, valamint a 3, vagy több gyermeket nevelő családokat köszöntik. Idén 232 nagycsaládot, 188 újszülöttet – ebből 7 ikerpárt köszöntöttek. December 12-én, a Móra Ferenc Művelődési Központba várták az apróságokat és szüleiket ünnepi műsorra, ahol ajándékot is kaptak, majd finom uzsonnára invitálták őket. A városvezetés nevében Balla László alpolgármester köszöntötte az ünnepváró közönséget.

– Ahol gyermek van a családban, ott a karácsonyvárás az első adventi gyertyagyújtással, a Mikulás érkezésével kezdődik. A kisgyermekes családban a szülők is újraélik gyermekkoruk meghitt pillanatait. Felidézik magukban a fenyőfa, szaloncukor, mézeskalács és a szeretett otthon illatát, és gyermekeikkel együtt várják a karácsonyi csodát. Az ünnep hangulatában egymásra figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra. Nem a drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem az, hogy önmagunkból adhatunk. Az az ember, aki nem csak saját magáért él, az igazi harmóniát tud teremteni lelkében, környezetében, és mindenekelőtt családjában. Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt bensőséges kapcsolatokra épülő családot lehet teremteni, amely érzelmi, lelki közösséget, élményt nyújt. Úgy érzem, csak így tudjuk az otthon melegét valósággá, megélhetővé tenni, ami végigkíséri egész életünket, és mindig megadja számunkra a megújulás lehetőségét – mondta Balla László.

A köszöntőt követő műsorban elsőként a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola legifjabb növendékei teremtettek adventi, karácsonyi hangulatot zenés, énekes produkcióikkal. Ezt követően a Profi-L Bábcsoport „Miért van tél?” című előadásával szórakoztatta a megjelenteket.

A műsor végén bejelentették azt is, hogy a nagycsaládos és újszülött utalványokat egy héten keresztül: december 12-étől, december 20-áig vehetik át személyesen, vagy meghatalmazott által, személyi igazolvány, lakcímkártya felmutatásával a polgármesteri hivatal aulájában az információs pultnál, és 2019. január 11-éig lehet beváltani azokat.  

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!