Helyi hírek 2018. december 17. 09:00

Nehéz helyzetben élő családok karácsonyát teszik szebbé

Képgaléria
Nehéz helyzetben élő családok karácsonyát teszik szebbé
Kilenc éve indult el a városi könyvtár kezdeményezése, hogy karácsony előtt gyűjtési akciót szerveznek, és azokat eljuttatják a nehezebb sorban élő családoknak. A kezdeményezés népszerűvé vált, így a könyvekből készült karácsonyfa alatt rengeteg játék, baba, plüssfigura gyűlt össze, amelyet az intézmény a KAPOCS Intézmény Családok Átmeneti Otthonában élők karácsonyi ajándékozására ajánlotta fel. Az ajándékokat Kiss-Fekete Katalin, az intézmény szakmai vezetője vette át.

December 13-án az adományok ünnepélyes átadásakor Kállainé Vereb Mária igazgató elmondta, hogy az idei évben nagyon sok szép ajándék érkezett. Nagyszülők, anyukák hozták be a legtöbb játékot, amelyekkel az unokáik, gyerekeik már nem játszanak, de jó állapotban vannak és így nagyon szívesen adták a szegényebb sorsú kisgyermekeknek. Sok új játékot is kaptak. A behozott ajándékok nagy részét könyvek, plüssjátékok, kisautók, babák és puzzle-k alkotják.

- Volt, hogy gyerekek hozták be és adták át a saját játékaikat, de olyan esettel is találkoztunk, hogy saját zsebpénzükön vásároltak karácsonyi bögréket, kisebb plüssöket, tollakat, és azokat hozták be nagy örömmel. Nagypapa az unokájával hozta be dobozba csomagolt ajándékaikat. Volt, aki többször is visszatért, mert még talált otthon ajándékozásra való tárgyakat. Az adománygyűjtést a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat is segítette - tette hozzá az igazgató asszony.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!