Helyi hírek 2018. december 14. 07:30

16 millió forinttal támogatja az önkormányzat a városi kórház szakrendeléseit - videóval

Képgaléria
Ismét támogatja a városi kórház szakrendeléseit az önkormányzat. A tavalyi 12,5 millió forint után idén már 16 millió forintot szavaztak meg a képviselők a gyermek, a szemészeti és a kardiológiai szakrendelések finanszírozásához való hozzájárulásra. Egyebek mellett erről döntöttek a városatyák az esztendő utolsó, december 13-i testületi ülésén.

Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes személyesen mondott köszönetet a képviselőknek a város példaértékű hozzáállásáért. Mint kifejtette, a kórháznak felbecsülhetetlen ez a segítség a szakemberek itt tartásában és a várólisták csökkentésében. Ahogy ismert, korábban orvos ösztöndíj alapításáról döntött a képviselő-testület, most pedig arról született határozat, hogy két rezidens havi 50-50 ezer forintos támogatásban részesül annak fejében, hogy a városban dolgoznak majd.

A Korond utca jövő évi felújítása is napirenden volt az év utolsó ülésén. A város legnagyobb önerős beruházása, a volt SZTK épület újjáépítése és egészségügyi szolgáltató központtá alakítása jól halad, a jövő nyárra el is készül. Ennek kapcsán teljesen újjávarázsolják az épületet, az udvarban 40 fős parkolót alakítanak ki, és most az egész utca felújításáról is határozott a testület. Újjáépítik a járdákat és a vízelvezető rendszert, 43 ferde beállású parkolót alakítanak ki, díszkandelábereket helyeznek ki és 19 új fát is ültetnek. Ezzel párhuzamosan a Zöld város projekt kapcsán az ott lévő játszótér tematikus kialakítása is megtörténik, aminek központi témája a János vitéz lesz.

Döntés született arról is, hogy a város elkészítteti a terveit a Móravárosban tervezett új, kétcsoportos bölcsődének, amelynek megépítésére pályázatot fognak benyújtani. A Honvéd Sporttelepen megépülő birkózó edzőterem tervezése is megkezdődhet a városatyák döntése nyomán. Erre a projektre már támogatási döntéssel rendelkezik a város, tehát belátható időn belül a megvalósítás is megkezdődhet.

Videó: László István, Udvardi István
 

Kövessen minket a Facebookon is!