Helyi hírek 2018. december 15. 19:50

Az öröm harmadik, rózsaszín gyertyája is felgyúlt a város adventi koszorúján

Képgaléria
Az öröm harmadik, rózsaszín gyertyája is felgyúlt a város adventi koszorúján
A harmadik adventi gyertyagyújtásra a hóesésben is sokan kilátogattak. A szülők elővették a szánkókat is, hogy azzal hozzák gyermekeiket. Az ünnepvárókat Hajagos Gyula esperes-plébános köszöntötte adventi gondolatokkal, majd a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola diákjai adtak elő kedves, karácsonyi műsort. A harmadik gyertyát Balla László alpolgármester és Gyula atya gyújtották meg.

– Ha belegondolunk abba, hogy már csak kilenc nap választ el bennünket a karácsony szent estéjétől, akkor remény és öröm van a szívünkben. A négy gyertya egy olyan érzésre hívja fel a figyelmünket, amelyre mindannyiunknak szüksége van. Szükségünk van a hitre, a reményre, az örömre és a szeretetre.

Advent harmadik vasárnapjához érkezve az öröm rózsaszín gyertyája világlik fel adventi koszorúnkon. Az öröm olyan érzés, ami után mindannyian vágyódunk. Milyen jól érezzük magunkat, ha öröm ér bennünket. Ha az ember készül is erre az örömre, akkor, még nagyobb lesz az öröme, amikor reményei valóra válnak, beteljesednek.

Mi azzal a biztonsággal készülhetünk a karácsonyra, hogy csak idő kérdése, és elérkezik a szenteste, az angyalok örömmel énekelnek, békességet hirdetnek az egész világnak. Ha mi ezt az örömöt meg akarjuk élni, akkor nekünk is tennünk kell valamit azért, hogy öröm legyen a szívünkben, öröm legyen embertársaink szívében – fogalmazott Hajagos Gyula atya a gyertya meggyújtása előtt.

s. r. 

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!