Sport 2018. december 18. 17:00

Év végi események a Turul Koppány Íjászai HSE-nél

Képgaléria
Év végi események a Turul Koppány Íjászai HSE-nél
December 9-én Békéscsabára utaztak a Koppányok a XX. Kerecsen Kupa elnevezésű íjászversenyre. Mint ahogyan a név is mutatja, egy nagy múltú, színvonalas versenysorozat 20. állomása volt a Csaba Lovas-Íjász Kör szervezésében.

A Csaba Parkban megtartott versenyre az ország minden tájáról, de még Lengyelországból is érkeztek kiváló íjászok. A megmérettetésre 270 nevezés érkezett, ami rekord létszámnak minősül a teremíjászversenyek történetében. A találkozó 30 lőálláson 90 lövéssel zajlott, és változatos, kihívásokkal teli célok jellemezték. Ügyesen voltak elhelyezve a lőlapos, 3 dimenziós és 2 dimenziós célok, játékos változatossággal a nagy és a nagyon apró célok. A sok lövés, a nagy létszám és a fegyelmezett versenyrend kihívást jelentett minden íjász számára. Dicséret illeti a Csaba Lovas-Íjász Kört és Fabulya Attilát, a gördülékeny verseny levezetésért.


Eredmények:

Modern pusztai íj kategóriában:

Senior nők között, Bicskeiné Csányi Mária 6. helyezést érte el.

A legnépesebb felnőtt férfi kategóriában, Szeibert Imre nemes küzdelemmel, mindössze 4 ponttal lemaradva a dobogóról 5. helyezést ért el, Tóth Mihály, Boldog Bence és Kis Csaba a középmezőnyben végzett.

Vadászreflex kategóriában:
Felnőtt nők között Kis Mónika 4., helyezett lett, Berente Imréné senior női kategóriában pedig 1. lett.

Senior férfi kategóriában Tamáskovics Gyula 1. helyen zárt gyönyörű eredménnyel, Dinnyés Gyula pedig az 5-ik helyre küzdötte fel magát.


A következő hétvégén, december 16-án a Tiszaföldvári Aranyhegy Teremversenyre utazott a Koppányok kilenc fős csapata. Kellemes hangulatú, Fita lőlapos találkozón vettek részt, ahol a lőlapos célok, a terem adta lehetőségekhez képest változatosan, különböző távokra voltak kihelyezve. Nehezítette és játékosabbá tette a versenyt, hogy szinte minden lőállásból három különböző távot kellett meglőni. 2x10 célon, célonként három lövéssel zajlott az esemény. A nemes küzdelemben nagyszerű íjászok tették magasra a mércét, ösztönző volt együtt lőni az ötszörös világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok Nahóczki Péterrel, és még sorolni lehetne a zseniáis íjászokat, akik jelen voltak.

Eredmények:

Vadászreflex kategóriában:

Kis Mónika 1. (469 pont), Dinnyés Gyula 2. (558), Tamáskovics Gyula pedig 4. (544) helyezést érte el.

A különdíjat, ami a legtöbb pontért járt, Nahóczki Péter, a többszörös VB, EB-győztes 567 ponttal nyerte meg, mindössze 9 ponttal megelőzve Dinnyés Gyulát.

Zoboki Botond, aki 12 évesen egy korkategóriával feljebb nevezett, így felnőtt távot lőve szenzációs eredményével 2. (468) lett az ifi kategória versenyzői között, modern pusztai íjjal.

Szintén modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária senior nők között 3., helyezést ért el, felnőtt férfiak között Szeibert Imre 2., lett, Boldog Bence 4., Kis Csaba, Balanyi Sándor pedig középmezőnyben végzett.


December 20-án évzáró ünnepségére készül a Koppány-csoport, egy kellemes, évértékelős összejövetelre, ahol íjak és nyílvesszők nélkül töltenek pár órát, kiértékelve a 2018-as év nagy eseményeit, mérföldköveit. Ezen az estén kiértékelik az elért eredményeket, az országos, régiós versenyeken és a nyári Történelmi Világbajnokságon szerzett helyezéseket az Országos Bajnokságon szerzett minősítések alapján.

Áldott Karácsonyi Ünnepeket kíván a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület minden kedves olvasónak, és minden félegyházi lakosnak!

Kis Mónika
Koppány Íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!