Helyi hírek 2018. december 20. 12:00

A 90 éves Pista bácsi már alig várja a tavaszt, hogy újra kertészkedhessen

Képgaléria
A 90 éves Pista bácsi már alig várja a tavaszt, hogy újra kertészkedhessen
Ma, december 22-én ünnepli 90. születésnapját Guth István. A szépkorú nyugdíjas vasutast, aki még mindig nagyon aktív, gondozza a kertjét és sok időt tölt családja társaságában is, a város nevében Rosta Ferenc alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő köszöntötték oklevéllel és virágcsokorral. Pista bácsi örömmel fogadta a köszöntést és elmondta, hogy jó fizikai állapotát elsősorban annak köszönheti, hogy egész életében sokat dolgozott.

Guth István 1928. december 22-én született Tiszaújfalun. Édesapját hamar elveszítette, mindössze 10 éves volt, mikor a 3 testvérével és az édesanyjával magukra maradtak. A második világháborút a 4 testvér és az anyuka a tanyasi világban vészelték át. Éppen ezért már gyermekkorában megtanította az élet a kemény kitartásra. Fiatal korában került Kiskunfélegyházára, ahol először 2 évig a traktoros gépállomásnál dolgozott, majd 1950 és 52 között katonaként szolgált. Innen került a Kiskunfélegyházi Tűzoltó Parancsnoksághoz, ahol nyugdíjas koráig a város elismert és nagyra becsült tűzoltója volt.

1955-ben feleségül vette Síkár Ilonát, akivel 3 fiú és egy lány gyermeket neveltek fel.

A szépkorú Pista bácsit legendásan erős embernek tartották, amit az is bizonyított, hogy minden tűzoltóversenyt megnyert. Nem volt olyan városok közötti megmérettetés, amit ne a kiskunfélegyházi tűzoltók nyertek volna meg, ha Guth István is a csapat tagja volt.

Feleségét 1998-ban elveszítette, azóta lányával és annak családjával él. Aktív nyugdíjas élete van, ideje jelentős részét kertészkedéssel tölti. A téli időszakban is csak kényszerűségből pihen, hiszen ilyenkor nem kell kijárni a selymesi kiskertbe. Éppen ezért alig várja már a tavaszt, hogy megkezdhesse a munkálatokat.

Gyermekei nyolc unokával és hét dédunokával ajándékozták meg, hamarosan pedig érkezik a nyolcadik dédunoka is a családba.

 

Kövessen minket a Facebookon is!