Helyi hírek 2018. december 21. 13:00

Nemzeti győztes lett egy kiskunfélegyházi galamb

Képgaléria
Nemzeti győztes lett egy kiskunfélegyházi galamb
Egy félegyházi Kiskunfélegyházi Keringő lett a Magyar Galambszövetség nemzetközi kiállításán a fajtaverseny győztese, ahol a galamb tenyésztője, Berente József a magyar mester címet is elhozta.

December 7-e és 9-e között rendezték meg Budapesten a Magyar Galambszövetség nemzeti galamb, baromfi, nyúl és díszmadár kiállítását, ahol a Kiskunfélegyházi Keringő kategóriát egy félegyházi egyed nyerte meg. Berente József, a Kiskunfélegyházi Galambtenyésztők Egyesületének elnöke egyéni és csapatversenyben is indított galambokat, s a fajtaversenyen a 117 versenyző közül az ő hófehér Kiskunfélegyházi Keringő tojója lett a nemzeti győztes, csapatban indított négy egyforma galambja révén pedig a tenyésztő a magyar mester címet érdemelte ki.

A versenyre több országból érkeztek résztvevők, de a standard követelményekhez legközelebb álló és a fajtajellegzetességeket leginkább mutató egyed kaphatta csak meg a díjat – mondta el a győztes tenyésztő. A bírálás során a galamb formáját, állását, s a fésűjét is figyelik, s ilyenkor az eredményeket nagymértékben befolyásolja, hogy tudja-e a madár a ketrecben a legszebb formáját mutatni.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!