Helyi hírek 2018. december 21. 07:30

Falukarácsony Jakabszálláson

Képgaléria
Falukarácsony Jakabszálláson
Falukarácsonyi ünnepségre várta a jakabszállási önkormányzat a település lakóit december 15-én. A művelődési házban megtartott rendezvényen telt ház fogadta az előadásokat.

Ismét vége felé közeledik egy naptári esztendő – köszöntötte Szabó György Róbert polgármester az ötödik, jubileumi falukarácsonyi ünnepség résztvevőit.

– Advent, karácsony, szilveszter, újév. Lázas készülődések időszaka áll a küszöbünkön. De még mielőtt magával sodorna az ilyenkor már szinte megszokottá vált menetrendszerinti áradat, álljunk meg egy pillanatra, és fordítsuk figyelmünket a lelkünkre – tette hozzá a polgármester.

Az ünnepi műsor gyertyagyújtással kezdődött, amelyet a helyi általános iskola pedagógusainak fellépése követett. A Pitypang Óvodába járó gyermekek, majd a Fészek Óvodások is a már sokat látott, de mindig más arcát mutató pásztorjátékot adták elő, s előadásukkal, a kétezer évvel ezelőtti eseményeket elevenítették meg.

Az általános iskola harmadikos diákjai a világ különböző tájaira kalauzolták el az ünneplő közönséget, színes műsorukban más országok, népek, kultúrák karácsonyi szokásait mutatták be. Nem hiányozhatott a színpadról a Jakabszállási Nyugdíjas Klub Arany Ősz csoportja sem, az aktív idősek karácsonyi énekekből és versekből készült összeállítással léptek fel.

Az ünnepi műsor záró akkordjaként a polgármesteri hivatal dolgozói meglepetésműsorral léptek fel, karácsonyi énekeik elhangzása után pedig a Gasztro Klub által készített mákos gubával, forralt borral, teával vendégelték meg jelenlévőket.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!