Helyi hírek 2018. december 22. 09:00

Közös demonstrációt tartottak a helyi ellenzéki pártok

Képgaléria
Közös demonstrációt tartottak a helyi ellenzéki pártok
December 20-án Kiskunfélegyházán a városháza előtti ereklyés országzászlónál a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika, a Jobbik, a Demokratikus Koalíció és Kétfarkú Kutyapárt helyi vezetői szólaltak fel a Munka törvénykönyve módosítása ellen.

Az MSZP helyi vezetője, Horváth Tamás így szólt a demonstráción megjelentekhez:
– Elegünk van ebből. Változtassunk ezen. Munkát, kenyeret és tisztességes béreket szeretnénk. A felsőoktatással kapcsolatosan kifejtette: elegünk van abból, hogy csak a gazdag szülő gyermeke tanulhat tovább.

– A magyar munkavállalók nem a túlórából akarnak jól élni. A magyar munkavállalók az alapfizetésükből szeretnének jól élni. Tisztességes nyolc órai munkából kell megélniük a magyaroknak. Erről szólt beszédében Nagy Lajos a DK helyi vezetője.

– Kollár László, a helyi Jobbik elnöke is kifejtette aggodalmait a jogszabály életbelépése ellen. Mindemellett a bíróságok önállóságának szűkítéséről,  a demokrácia szűkülő lehetőségeiről is szólt.  "Mint a sarokba szorított állat, úgy kell küzdeni az utolsó leheletünkig" - fogalmazott.


– Nem vagyunk túl sokan, de első felvonásnak nem rossz – mondta Kiss-Szeniczey Kálmán, az LMP helyi vezetője. Azt kérte a tüntetőktől, hogy ne adják fel. Biztatta az összegyűlteket, hogy az ünnepek után is folytassák a tüntetést, és csatlakozzanak más városok hasonló megmozdulásaihoz is.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!