Helyi hírek 2018. december 22. 14:30

Megérkezni a jászolhoz

Képgaléria
Megérkezni a jászolhoz
A korábbi évekhez hasonlóan idén is különleges karácsonyi műsorral készültek a Szent Benedek iskola diákjai. A művelődési ház színpadjára rendezett darab modern köntösbe bújtatva a karácsony igazi misztériumát, fiatalos lendülettel mutatta be a kétezer évvel ezelőtti csodálatos eseményt.

A klasszikusnak számító történetet a fények, az árnyak, a zene és a tánc által újrakomponálva a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és felkészítő tanárai december 21-én mutatták be. A látványos produkció a túlhajszolt, eredeti jelentéséből mára kifordult ünnep valódi csodáját, Jézus születését hozta el a nézőknek.

– Isten szava, Isten igéje – a keresztény hit szerinti szentháromságos egy Isten második személye – kisdeddé, emberré lett. Mindenkiért megszületett, függetlenül attól, hogy hisz-e benne, avagy sem – hangzott a műsor bevezetőjében.

S ha a karácsony számunkra több, mint munkaszüneti nap, akkor nem csak egymást, de a megszületett megváltót, az igazi ünnepeltet is megajándékozzuk, mégpedig azzal, hogy az adventben felkészítjük lelkünket az ünnepre.

Így a sokszor már tébollyá vált készülődés és a rohanás helyett rátalálhatunk a betlehemi jászolra, s csatlakozva a bölcsekhez, leborulva tudjuk imádni őt.

K. G.

Fotó: Messzi-Szabó Gábor
 

Kövessen minket a Facebookon is!