Helyi hírek 2019. január 7. 16:00

A megoldás mindig a közelben van… 

Képgaléria
A megoldás mindig a közelben van… 
90. születésnapját ünnepelte Szikora Józsefné, január 4-én. A szépkorú Jolika nénit népes családján kívül az Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozói, illetve a városvezetés nevében Balla László alpolgármester köszöntötte a jeles napon.

„A megoldás mindig a közelben van!” Ez a jelmondata Jolika néninek, akinek az élete nem mindig volt fenékig tejfel, de minden nehéz helyzetben a megoldást kereste a gondokra.

1929. január 4-én született Kiskunfélegyházán első gyermekként, majd két lány és két fiú követte a sorban. Családja ekkor Fülöpjakabon élt, ahol az édesapja földműveléssel foglalkozott. Édesanyja háztartásbeli volt, aki a gyermekek nevelése mellett férje földművelési munkálataiban is részt vett. Jolika néni Fülöpjakabon végezte el a 8 osztályt. A háborús időszak után a testvéreivel besegítettek a családi gazdaságba. 1950-ben ismerkedett meg egy összejövetelen férjével, akivel még abban az évben össze is házasodtak. Házasságkötésüket követően Félegyháza külterületére, Pákára költöztek, ahol 7 évet éltek. Az Aranyhegyi Iskola mellett béreltek egy tanyát, amelyet később megvásároltak gazdálkodás céljából. 1952-ben megszületett a lányuk, majd 1957-ben fiuk.

1993-ban megromlott egészségi állapota miatt beköltöztek Félegyházára egy csinos kis családi házba. 2015-ben hosszú betegség után elveszítette férjét, akit haláláig ápolt. A lánya a legfőbb segítsége, de 2018-ban mégis úgy döntött, hogy az egyedüllétet hátrahagyva, beköltözik a félegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményébe, ahol nagyon jól érzi magát. Szabadidejében a többiekkel dalolászik, szeret olvasni. Legszívesebben Mikszáth és Jókai műveit forgatja. A legnagyobb öröm számára a népes családja, ugyanis három unokája, hat dédunokája és egy ükunokája van Joli néninek.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!