Sport 2019. január 8. 08:00

Újult erővel kezdik a tavaszi szezont

Újult erővel kezdik a tavaszi szezont
Féltávnál a második helyen áll a KHTK megyei I. osztályban szereplő együttese. A csapat tizenhárom mérkőzésből kilenc győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi szezont. A legtöbb gólt lőtték (49), de elég sok a kapott gólok száma (23), 30 pontot szereztek, két ponttal kevesebbet, mint a listavezető Kiskőrös LC. A csapat játékos-edzője, Koncz Zsolt kérdéseinkre válaszolva így értékelte az őszi bajnoki szezont.

– Hogyan értékeled az eltelt félévet, a kitűzött célok mennyiben valósultak meg?

Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép és eredményes őszi szezonon vagyunk túl. A legfontosabb volt, hogy minél többet kihozzunk magunkból. Egységes a csapat, fontos rangadókat tudtunk megnyerni, így a második helyet megérdemelten értük el.

– Mi volt az őszi szezon pozitívuma és negatívuma?

Csak pozitívumokról beszélhetünk a teljes ősz folyamán. A játékosok igen jól álltak a mérkőzésekhez. Nagyon jól összekovácsolódtunk, mindenki tette a dolgát, több gólgazdag mérkőzést játszottunk, ami jó hangulatot teremtett.

– Több fiatal játékos is érkezett a keretbe, mennyire tudtak ők segíteni a bajnoki szereplésben?

A fiatal játékosok azért kerültek az első csapat keretéhez, hogy fejlődjenek, erősödjenek a felnőttek között. Igaz, hogy kevesebb játéklehetőséghez jutottak, de elégedett vagyok a hozzáállásukkal.  

– Mikor kezdődik a felkészülés, lesznek-e változások a keretben?

A tavaszi szezonra február 4-én kezdjük el a munkát. Több felkészülési mérkőzésünk lesz a bajnoki rajt előtt. A kerethez három játékos érkezik, a tárgyalások megkezdődtek, amikor a megállapodás végleges lesz, akkor tudjuk megnevezni az új labdarúgókat.  

– Az őszi szezon minden mérkőzését idegenben játszottátok a centerpálya felújítása végett, így a tavasz valamennyi összecsapása hazai pályán lesz. Mit üzensz a félegyházi szurkolóknak, mit vársz a tavaszi folytatásban?

Valóban, szurkolóinkkal már régen találkoztunk hazai környezetben. Az őszi mérkőzéseinket azért sokan megtekintették idegenben is, amit megköszönök a csapat nevében! Bízom, hogy tavasszal újra egymásra találnak a szurkolók és a csapat, szükség is lesz rá, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni a bajnokság végére.  

V. F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!