Helyi hírek 2019. január 10. 08:00

Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

Képgaléria
Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait
December 21-én tartották a MATEGYE Megyei Matematikaverseny díjkiosztóját a kecskeméti Kodály iskola dísztermében. 126 tehetséges tanuló vehetett át ajándékot és oklevelet a rendezvényen.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen először a Miraculum Gyermekkórus előadását hallhatták a vendégek, majd Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat és a családtagokat. Beszédében kiemelte, hogy a matematika kiváló művelése nagyon fontos alappillére a mai magyar tudománynak, hiszen a matematikai gondolkodás áthat mindent. Akik a megyei versenyen részt vettek, ezen értékek mentén haladnak. A matematika szorgalmas művelése nemcsak tudást, hanem látásmódot is tud adni.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett kétfordulós versenyen a megyében összesen több mint 1500 tanuló indult. A második körbe a 400 legeredményesebb versenyző jutott tovább, akik közül a 126 legmagasabb pontszámot elért diákot és 18 felkészítő tanárukat hívták meg a díjátadóra.

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül Oláh-Marcényi Péter (5. a) III. helyezést ért el, míg bátyja Oláh-Marcényi Balázs (7. m) a VIII. helyen végzett. Felkészítő tanáruk Rádiné Petróczi Márta.

Forrás: mategye.hu, hiros.hu
Fotó: Simon István Krisztián - hiros.hu


Bense Zoltán
 

Kövessen minket a Facebookon is!