Sport 2019. január 16. 09:00

Sikeresen zárták 75. szezonjukat a kiskunfélegyházi kosarasok!

Sikeresen zárták 75. szezonjukat a kiskunfélegyházi kosarasok!
Beszélgetés Iványi Ferenc KKC elnök és FTSI szakosztályvezetővel, valamint Simon Zoltán FTSI vezetőedzővel.

Egyesületi és korosztályi szinten is komoly eredményeket ért el 2018-ban a félegyházi kosárlabda sport.

A Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda szakosztályának 14 csapata játszik országos bajnokságban, valamint az U12-es gárda a nemzetközi Pannon-liga küzdelmeibe is bekapcsolódott szeptembertől. Itt le tudjuk mérni, korosztályunk hol tart a szerb, horvát, azonos korosztályhoz viszonyítva. A liga négyes döntőjét a tervek szerint júniusban Kiskunfélegyházán rendezik meg, hála a kiváló feltételeknek és a kiskunfélegyházi kosárlabdázás jó hírének.

Felnőtt szinten a tavalyi év szintén pozitívan alakult. Kitűnő szenior csapatunk mellett újra van hét év után NBII-es férfi csapatunk, kik a bajnokság keleti csoportjában játszanak. Bizakodásra ad okot, hogy 5 hónapja alakult csapatunk a 12 csapatot számláló régió 8. helyén áll közel a bajnokság feléhez érve. Az utánpótlásnak nagyon hiányzott a minta, a példamutató sportemberek közelsége. Szerencsére ez a KKC-ban most megvan, kitűnő sportemberekből áll csapatunk.

Visszatérve az utánpótlás korosztályokhoz. Folyamatosan bővül a létszám, amivel szerencsénkre edzői karunk létszáma is bővülni tudott. Tudunk szakszerűen gondot fordítani sportolóink mentális és fizikai felkészítésére. A félegyházi mérkőzéseken mindig van egészségügyi biztosítás -ezzel szinte egyedülállóak vagyunk a régióban- és minden sportolónknak van kiemelt sport biztosítása.

A 2018-as esztendő őszi időszakának összegzéseként Simon Zoltán vezetőedző többek között a győzelmek számának növekedését emelte ki. De talán még plasztikusabb ha azt mondjuk, hogy mérkőzéseinknek csak 36 százalékát veszítettük el, ami hatalmas fejlődést jelent az elmúlt évekhez képest.

A legkisebbeknél kevésbé fontos az eredményességi mutató, náluk elsősorban a kosárlabdázás megszerettetése és annak alapjainak lerakása a cél. Hat, azaz minden általános iskolában van bajnokságban játszó kenguru csapatunk. Ezek legjobbjaiból kerül ki az U12-es korosztály két csapata.  U12-es fiú csapatunknak még mindig van esélye a felsőházba kerülnie. U12-es leány csapatunk ugyancsak jól szerepel, szép jövőt játunk előttük.

Az U14-es fiú csapat történelmi sikert ért el az idei bajnokságban, azzal hogy bejutott az ország legjobb 32 csapata közé, ahol máris egy négy csapatos fordulón három mérkőzéséből kettőt megnyert. Tehát a 32-ben is egyre feljebb kerül Rádi Dezső edző vezetésével.

Az U14-es lányok, akiknek többsége egy évvel fiatalabb a korosztályánál, szép sikereket érnek el, tőlük jövőre várunk kiugrást.

A kadett együttes, azaz az U16-os fiúk Régiós döntőbe kerültek, veretlenül 10 győzelemmel. Hogy helyén tudjuk értékelni az U14-esek és az U16-osok eredményét, el kell hogy mondjuk, hogy ellenfeleink döntő többsége NBI, vagy NBI/B-s csapatokat versenyeztető akadémiákhoz köthetők. Kecskemét, Szeged, Baja mellett a negyedik legjelentősebb zászlóvivője vagyunk a kosárlabdázásnak a régióban.

Sikereinket önerőből nem tudtuk volna elérni, kellettek és kellenek hozzá azok az önzetlen támogatók, akik egyre többen vannak. Kell hozzá Kiskunfélegyháza Önkormányzata, kellenek a szülők kik ránk bízzák gyermekeiket, kellenek a játékosok kik felvállalják heti 3-4 alkalommal a megterhelő edzéseket, és kellenek nem utolsó sorban azok a sportemberek, kik részesei a kiskunfélegyházi kosárlabdázásért dolgozó 14-fős szakmai és technika stábnak.

„Múlt nélkül a jövő gyökértelen „. Tiszteljük múltúnkat, bizakodunk és dolgozunk a kiskunfélegyházi kosárlabdázás jövőjéért.

 

Kövessen minket a Facebookon is!