Helyi hírek 2019. január 13. 13:00

Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit

Képgaléria
Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit
Évzáró, évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE január 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban. A megjelenteket Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte. A közgyűlésen a túraszakosztályok vezetőinek képekkel illusztrált beszámolója előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg azokról a tagokról, akik már nem lehettek jelen a közgyűlésen.

A túravezetők beszámolóját Kristóf Klára túravezető kezdte, aki elmondta, hogy a 2018-ban a tervezett 6 túra helyett, - közkívánatra - 7 túrát szervezett a csapat. A kirándulások mindegyikén sikerült 100 százalékos létszámot elérni. Sőt, a nagy érdeklődés miatt a budapesti utat kétszer kellett megszervezni. Jártak Kecskeméten, a Börzsönyben, Észak-Erdélyben és Pápán is. A túravezető beszámolt arról is, hogy az idei tervek között szerepel a paksi atomerőmű megtekintése, Síkfőkút – Noszvaj – Szomolya útvonal bejárása és egy gyógynövénytúra a szegedi tónál. Májusban MÁV különvonattal Nyíregyházára a sóstói állatkertbe utaznak, júniusban a Felső-Tiszavidékre szeretnének ellátogatni, júliusra Szarvas, valamint Semmering nosztalgiavonatos utazását tervezik, augusztusban pedig Csákvárra, Tatára az Eszterházy kastélyba és Ausztriába is ellátogatnak. Októberben Budapestre utaznak, ahol a Szépművészeti Múzeum megtekintése mellett még sok izgalmas látnivaló is várja a túra résztvevőit.

Kristóf Klára túravezetőt követően Rádi Ferenc számolt be csapatuk elmúlt évi tevékenységéről. Az összegzésen elmondta, hogy a csapat februárban kezdte meg évadnyitó túráját a Seuzo-kincsek megtekintésével. Áprilisban a Rezét kupán a szakosztály 9 csapattal vett részt és a Kiskun 2-es csapat 3. helyezést ért el. A következő túra Kovács Ferenc túravezető 70. születésnapjának ünnepségéhez kapcsolódott, amikor Kistelek nevezetességeit tekintették meg. Májusban Szerencsen, Sárospatakon, Kassán és környékén, valamint Poroszlón Miskolcon és Edelényben jártak, megkerülték kerékpárral a Tisza-tavat is. Augusztusban Erdélybe látogattak, szeptemberben pedig Budapesten a repülőtéren és a budai várban jártak. Szeptemberben elutaztak a Fiumei sírkertbe is, ahol három mauzóleumot tekintettek meg. Ezen kívül jártak Balatonalmádiban, Veszprémben és Székesfehérváron. A 2019. évi terveik között szerepel a budapesti Szépművészeti Múzeum megtekintése, részvétel a Rezét kupán, valamint a Bánságba is szeretnének eljutni. Ezen kívül Torockó környéke, Visegrád, a debreceni virágkarnevál, a Bük-fennsík és Pilis az úti célok között található.
 

Kövessen minket a Facebookon is!