Sport 2019. január 15. 09:00

Két mérkőzés, két győzelem

Két mérkőzés, két győzelem
Két találkozó várt a leány serdülő bajnokság dél-keleti csoportjának alsóházában szereplő FTSI kosárcsapatára január második hétvégéjén. A Fekete-Seres Ildikó és Bokányi Rita által irányított együttes a Szentes és a Szolnok együttesét is legyőzte, amivel feljutott az „A” csoportba.

Edzői beszámolók:

„Az idei szezonban először találkoztunk, nem tudtuk pontosan, mire lehetünk képesek ellenük, a lányokban csak az utolsó negyedre realizálódott, hogy megnyerhetik a meccset. A technikailag képzetlenebb csapat ritmusát felvettük, így jóval tudásunk alatt játszottunk. Hullámzó teljesítményünk nem engedte, hogy nagyobb előnyt szerezzünk. A negyedik negyedre rajzolódott ki a fizikális és tudásbeli különbség.”

 

Leány serdülő bajnokság, Dél-kelet csoport, alsóház 4. forduló

FTSI -Szentesi KK 71:50 (18:16, 16;14, 16:12, 21:8)

FTSI: Hevér Réka: 18, Ladányi Dorina: 17, Csányi Bernadett: 14, Romhányi Kitti: 10, Szondi Boglárka: 6, Téglás Tamara: 4, Dongó Laura: 2, Oroszi Viktória, Rádi Boglárka, Kiss-Fekete Lili, Kovács Nikolett, Szabó Zita.

 

Edzői beszámolók:

„A szolnoki csapat ellen tudtuk, hogy szoros meccsre számíthatunk. A legutóbbi találkozásunkkor végig vezetve, az utolsó pillanatokban maradtunk alul, ezért most sikerült revánsot vennünk. A játék színvonala magasan felülmúlta a mai első találkozóét. Az első ötös határozott kezdése megalapozta a mérkőzés hangulatát. Rendkívül erős védekezésünknek köszönhetően hibákra kényszeríttettük az ellenfelet, így sok labdát szereztünk, amiből időnként könnyű pontokhoz jutottunk. Támadó játékunk itt is hullámzott, de ezt stabil védekezéssel kompenzálták a lányok. A kiélezett utolsó játékrészben sikerült megőrizni higgadtságunkat. Bár a negyed végén csak büntető dobásokkal sikerült gyarapítani a pontjainkat, nem engedtük ki kezünkből a vezetést.”

 

Szolnoki Sportcentrum "B" - FTSI 53:57 (9:15, 23:13, 8:12, 13:17)

FTSI: Romhányi Kitti: 17, Téglás Tamara: 10, Csányi Bernadett: 9, Ladányi Dorina: 8, Hevér Réka: 5, Kiss-Fekete Lili: 4, Szabó Zita: 4 , Rádi Boglárka, Oroszi Viktória, Kovács Nikolett, Szondi Boglárka, Dongó Laura.

Edzők: Fekete-Seres Ildikó, Bokányi Rita

 

 

„Két győzelmünkkel feljutottunk az A csoportba, így a következő fordulóban nehéz meccsekre számíthatunk. Ha a mai második mérkőzés ritmusát tovább tudnánk vinni a következő fordulóra, ott is tisztesen helytállhatnánk.

A mai napunk jól sikerült, dolgozunk tovább keményen, sok munka vár még ránk!”

 

 

 

Kép, információ: Fekete-Seres Ildikó, Bokányi Rita

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!