Helyi hírek 2019. január 18. 08:00

Félévi számvetés a József Attila Általános Iskola szakmai sikereiről

Képgaléria
Félévi számvetés a József Attila Általános Iskola szakmai sikereiről
Sikerekben gazdag I. félévet tudhat maga mögött a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. Az intézményben megvalósuló folyamatos és következetes tehetséggondozás gyümölcseit arathatták le több területen is az elmúlt hónapok folyamán az iskola tanulói és pedagógusai.

Az alsó tagozatos tanulók közül a városi mesemondó versenyen Dinnyés Nelli 2.a osztályos tanuló az első helyet megszerezve jutott tovább a megyei fordulóba. Felkészítői: Raffayné Fazekas Aranka tanítónő és az édesanyja.

A Bolyai matematika csapatversenyen az alsós tanulókból álló csapat az előkelő 2. helyet szerezte meg. Versenyzők: Elek János, Horváth Döme, Jégh Bence, Kovács Barna 4.a osztályos tanulók. Felkészítőjük Juhász Erika tanítónő.

Elek János 4.a osztályos tanuló a Bács-Kiskun Megyei Matematikaversenyen egyéni teljesítményével a 3. helyezést érte el. Janó évek óta az alsó tagozat kiemelkedő matematika tehetsége, akit szintén felkészítője, Juhász Erika tanítónő segít a tehetséggondozásban.

A Fekete Pál Emlékversenyen, amely magyar irodalomból Petőfi: János vitéz c. művét dolgozta fel, valamint szépírási és hangos olvasási feladatokat is tartalmazott, az iskola csapata az 1. helyet szerezte meg. Csapattagok: Dinnyés Lili, Kis-Czakó Eszter, Szondi Boglárka, Géró Milán, Váradi András. Az eredményes felkészítésben a magyar szakos tanárok vettek részt: Héderné Kis Brigitta, Jankovszkiné Dobó Anikó, Zsargóné Balogh Dóra.

A Szent Benedek Gimnázium Kiskunfélegyházi PG tagintézménye által szervezett angol nyelvi versenyen 80 induló csapatból, bejutva a legjobb 16 közé, az 1. helyet kiemelkedő, magabiztos szerepléssel szerezte meg a 3 fős 7-8. osztályos csapat. Tagok: Barabás Bence, Lantos Balázs, Géró Milán. Felkészítő pedagógusuk Herédiné Kutasi Adrienn tanárnő.

A Constantinum által megrendezett idegen nyelvi versenyen szintén eredményesek voltak a józsefes tanulók. Az angol nyelvi vetélkedőn megosztott 2. helyezést ért el a 7. osztályos csapat: Géró Milán, Páll Péter, Zsíros-Juhász Zsombor. Felkészítőjük Szana Andrea tanárnő. Ugyanezen a versenyen 3. helyezett lett a Barabás Bence, Lantos Balázs és Kurucz Máté tanulókból álló csapat. Felkészítő: Herédiné Kutasi Adrienn tanárnő.

Német nyelvből a 8. évfolyamosok csapata a 4. helyen végzett: Mester Áron, Slezák Benjámin, Zsíros Réka. Felkészítőjük: Jankovszkiné Dobó Anikó tanárnő.

A Korszakváltó történelmi versenyen, amelyet az I. világháború témaköréből rendezett a Constantinum, a József Attila Iskola csapata az 1. helyezést érte el. A csapat tagjai: Barabás Bence, Lantos Balázs, Stecenkó Nándor, felkészítőjük: Zsargóné Balogh Dóra tanárnő.

A József Attila Általános Iskola nevelőtestülete a testnevelés tehetséggondozás mellett elkötelezett abban, hogy egyéb területeken is hozzásegítsék tanítványaikat a tanulmányi sikerek eléréséhez. Iskolaváró kiadványukon is olvasható az egyik hitvallásuk: „Legyél Te is józsefes diák, valamiben bajnok leszel nálunk!”
 

Kövessen minket a Facebookon is!