Sport 2019. január 25. 09:00

A régió legjobb kadett kosárcsapatai csaptak össze

Képgaléria
A régió legjobb kadett kosárcsapatai csaptak össze
Kiskunfélegyháza adott otthont a kelet-magyarországi fiú kadett régiós kosárdöntőnek, amelybe a régió négy csoportgyőztese jutott be. Északkeletről Miskolc és Nyíregyháza, míg délkeletről Nagykőrös és Kiskunfélegyháza korosztályos csapatai mérték össze tudásukat. A tét nem kevesebb volt, mint az, hogy az itteni győztes küzdhet majd meg az országos 16-ba jutásért. Az FTSI együttese nagy csatában negyedikként fejezte be a tornát, a továbbjutást a miskolciak harcolták ki.

Simon Zoltán edző értékelése a miskolciak elleni elődöntőről:

„Magas fiúk jöttek Miskolcról. És kosarazni is tudtak. 18:3 volt kilenc perc után az eredmény ellenfelünknek. Kevesen hitték volna, hogy innen fel lehet állni. Fiaink azonban megmutatták, hogy miért is jutottak a döntőbe. Folyamatosan faragva hátrányukat a 19. percre ledolgozták azt és 28:28-nál minden kezdődött a nulláról. A lendület tovább folytatódott, így a nagyszünetre 32:28-as vezetéssel vonultunk pihenőre a csapatok.

Rosszkor jött a szünet számunkra. Vagy benn ragadtunk nagyon az öltözőben, vagy az ellenfél talált valami különleges erőre, de a folytatás rémálom volt számunkra. Átrohant rajunk a miskolci gyors, 20:4-es harmadik negyedet produkálva, amely eredmény meg is pecsételte a mérkőzés sorsát.

Játékosaink nagyot küzdöttek, nem túlzás szinte 100%-on teljesítettek, de a magasságbeli és korkülönbséget nem tudták kompenzálni már. Emelt fővel vonultak le a pályáról.”

 

Fiú kadett regionális döntő

Keleti csoport

Ideje: 2019. január 20. ( vasárnap )

Helye: Városi sportcsarnok

Elődöntő:

MEAFC „A” – Félegyházi TSI 72 : 48

( 18:5, 10:27, 20:4, 24:12 )

FTSI: Kasza 19/6, Szeri 10, Szűcs T. 6, Kovács 5, Szűcs L. 4/3, Farkas 4, Varga -, Nemes -, Tóth -, Szűcs B.-.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Simon Zoltán edző értékelése a bronzmérkőzésről:

„Az elődöntő két vesztese játszotta a bronzmeccset. Mindkét csapaton látszott a fáradtság, a csalódottság. Ellenfelünk évek óta ezzel a csapattal dolgozik együtt, ami a pályán is megmutatkozott. Összeszokott, hajtós csapat, amely csak az utolsó negyedben kapott ki a Nyíregyházától.

A mi fiaink most sem vallottak szégyent, minden játékosunk hozzá tudott tenni a csapat eredményességéért, de ezen a napon a Sólymok, ha csak egy picivel is, de megérdemelten nyertek.”

" Kedves kadett csapat! Nagyon büszkék vagyunk rátok, méltán büszkén képviseltétek városunkat ezen a magas színvonalú döntőben. Az út, amin elindultatok folytatódik tovább, tavasszal újabb jó nevű ellenfelekkel fogtok játszani, és reméljük egy újabb Régiós döntőn veszünk részt! Köszönöm Nektek és Robi bácsinak is hogy ilyen sikeres csapatunk van! "

 

Mérkőzés a 3. helyért:

Félegyházi TSI – Nagykőrösi Sólymok 55 : 69

( 19:15, 10:17, 12:21, 14:16 )

FTSI: Szűcs T. 16/9, Kasza 14, Szeri 12, Farkas 6, Szűcs L. 3/3, Kovács 2, Szűcs B. 2, Varga -, Nemes -, Tóth -.

 

 

Információ, csapatkép: Simon Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!