Sport 2019. január 28. 16:00

OTP Bozsik Intézményi Program – Téli fesztivál

Képgaléria
OTP Bozsik Intézményi Program – Téli fesztivál
Január 16-án tartották meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban az OTP Bozsik Intézményi Program – Téli fesztivál programot. Célja az iskolák és óvodák körében népszerű, labdarúgást megismertető, mindenki számára játéklehetőséget biztosító örömfoci bemutatása.

Ezen a napon mintegy 900 óvodás és alsó tagozatos diák játszott labdás, ügyességi játékokat, a játéktéren 10 sportcsoport gyakorolhatta a különböző koordinációs, verseny- és mérkőzésfeladatokat 60 percen keresztül. Nyolc körben, 110-110 játékos váltotta egymást a fesztiválpályákon gördülékenyen, fegyelmezetten, a játékidőt viszont nagyon nagy élvezettel és aktívan töltötték el.

A felkészítő pedagógusok munkájának köszönhetően minden játékos ismerte a kispályák feladatait és játékszabályait, ezeket a gyakorlatokat már a testnevelés órák keretében rendszeresen gyakorolták, ami meg is mutatkozott a bemutatott játékban. Fejlődésük a 4. osztályra már látványos, a feladatsorok nagyon jó alapot adnak bármilyen labdajátékhoz. Kialakul a labdaérzék, a labdabiztonság, a mozgáskoordináció, testtér-érzékelés, de sokat javulnak az alapmozgások is, amely erősíti a csapatjátékot, együttműködést és az alkalmazkodást

A játék végén minden csapat gyümölcsöt, ásványvizet és a P&P támogatásával péksütemény-jutalmat kapott.

Siber Rita
 

Kövessen minket a Facebookon is!