Sport 2019. január 28. 17:30

Füzesgyarmaton és Temesváron íjászkodtak

Képgaléria
Füzesgyarmaton és Temesváron íjászkodtak
Január 19-én, szombaton Füzesgyarmatra utaztak a Koppányok teremíjász versenyre. Az Arany Sólyom Hagyományőrző Íjászegyesület által szervezett történelmi megmérettetésre hárman utaztak a Koppányok.

Ifjú Fetter Tamás ebben az esetben a korosztályában a legkisebb volt, 283 ponttal ötödik lett.

Fetetrné Nagy Tünde felfelé araszolva a ranglétrán, 274 ponttal a 17. helyen zárta a napot. Tünde eredményéhez illik elmondani azt a tényt, hogy több, tapasztaltabb íjászt is megelőzött ezzel a helyezéssel.

Szeibert Imre a legnagyobbak közt küzdött. Mivel OB előtti versenyidőszak volt, így bizony az OB-anspiránsok zöme jelen volt. Imre 430 ponttal, 68 százalékos teljesítménnyel, 60 induló között 21. lett.

*   *   *

Január 26-án rendezte meg Temesváron a TM Archery íjász egyesület a Circuitul Indoor de iarna 2018-2019 sorozat 2. íjászversenyét. A Banu Sportcsarnokban rendezett találkozóra legfőképpen a Partiumból érkeztek román és magyar íjászok. A rossz időjárás és útviszonyok ellenére az anyaországból is többen megjelentek. A Turul Koppány Íjászok égisze alatt Sárkány Szabina, Fetterné Nagy Tünde, Kis Mónika, Rácz Nikolász, Szeibert Imre, ifjú Fetter Tamás és Dinnyés Gyula képviselte Kiskunfélegyházát.

12 célon, két körben, célonként 3 lövéssel, maximum 720 összpont lehetőségével kellett bizonyítani az íjásztudást. Koppányaink nagyszerűen vették az akadályokat.

Felnőtt nő vadász reflex kategóriában Kis Mónika 63 százalékos teljesítménnyel, 460 ponttal az első helyen zárta a versenyt.

Fetterné Nagy Tünde felnőtt nő, pusztai kategóriában szintén az első helyen végzett.

Sárkány Szabina a megszokott nyugalmával gyűjtötte a pontokat és remekelt a versenyen, hiszen 507 ponttal felnőtt férfi kategóriában második helyezést ért volna el. Így 70 százalékos teljesítménnyel kategóriája legjobbjaként zárta a versenyt.

Ifjú Fetter Tamás a mini kategóriában 259 ponttal a második helyen végzett.

Felnőtt férfi pusztai kategóriában Szeibert Imre 486 ponttal (68%) második lett.

Rácz Nikolászt a longbow íjjal ez esetben a pusztaiakkal együtt értékelték. Dobogós helyezést nem ért el, a középmezőnyben végzett.

Dinnyés Gyula vadászreflex íjjal 80 százalékos teljesítménnyel, 576 ponttal az első helyen zárta a napot.

Összegezve: a Koppányok viszonozták a romániai íjászoknak, hogy hűségesen látogatják a félegyháziak által szervezett versenyeket. Sok tapasztalatgyűjtés után nagyszerű napot szerveztek. A sorozatuk harmadik fordulója márciusban lesz, amelyen szándékuk szerint a Koppányok is részt szeretnének venni.

Fotó: Dinnyés Gyula
 

Kövessen minket a Facebookon is!