Sport 2019. január 31. 10:20

Elhunyt a legendás Kiskunfélegyházi Vasas labdarúgója

Képgaléria
Elhunyt a legendás Kiskunfélegyházi Vasas labdarúgója
73 éves korában váratlanul elhunyt Sikár József (1945. 04. 21. - 2019. 01. 27.), a Kiskunfélegyházi Vasas egykori játékosa, a félegyházi labdarúgás egyik sikerének részese. Több mint 50 éve, 1964-ben az akkori megyei bajnokságban szereplő Kiskunfélegyházi Vasas az NB I-es klasszis MTK-t ütötte el a továbbjutástól és bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Sikár József sportolói pályafutásáról elmondható, hogy végig a Kiskunfélegyházi Vasasban játszott.

A Kiskunfélegyházi Vasas játékosa Sikár József tagja volt az MTK ellen pályára lépő csapatnak. Nagyon izgatottan várta a mérkőzést, de ahogy elkezdődött a csata felszabadult lett a játéka. Sahin Dezsővel nagyon jól megértették egymást a középpályán. Felvette a kesztyűt a jóval magasabb és erősebb MTK csatárok ellen. Sikár József labdarúgó pályafutásáról elmondható, hogy nagy szorgalmú, a csapat érdekében harcoló játékos volt. Mindene volt a labdarúgás, tudása mellett szívvel küzdött minden mérkőzésen.

Korábbi csapattársak, barátok, szurkolók részvétüket fejezik ki a gyászoló család számára.

Múltidéző:

Magyar Kupa 16 közé jutásért, 1964. 08. 13.

Kiskunfélegyházi Vasas – MTK 2:2 (0:0)

A félegyházi labdarúgás egyik legnagyobb sikerét könyvelte el ötvenöt évvel ezelőtt, mikor a megyei bajnokságban szereplő, papírforma szerint esélytelennek tartott csapat, elütötte a továbbjutástól az NB I-es klasszist, az MTK-t. A fiatal játékosokból, tizenkilenc-húsz éves fiúkból álló, Görög, Talárcsik, Lantos I, Tarjáni, Sikár, Sahin II, Bense, Lengyel, Lantos II, Kiss, Sántha összeállítású gárda bejutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

A kiemelkedő eseményéről a Kiskunfélegyházi HTK vezetősége is megemlékezett. A megye I-es csapat első hazai bajnoki mérkőzésén (2014. augusztus 23-án) köszöntötte a legendás Vasas játékosait.

Információ, képek: Gerecs Attila, Varga Ferenc, KHTK Gportal

Megjelent a család kérésére.
 

Kövessen minket a Facebookon is!