Helyi hírek 2019. február 2. 10:00

105 éves, de vígan nótázik

Képgaléria
105 éves, de vígan nótázik
105. születésnapján köszöntötték Szekeres Mátyásné Margitka nénit január 26-án, tiszaalpári otthonában. Az eseményen részt vett és műsort adott a kiskunfélegyházi Barátság énekkar is.

A félegyházi dalnokok nem először voltak jelen a szépkorú köszöntésén: már tavaly év elején, de június 8-án, névnapján is köszöntötték a település legidősebb polgárát. Nyár elején üzente az énekkarnak, hogy kedves nótáját nem énekelték el, és, hogy „Ma még nem ittunk semmit”.

A Tiszaalpárra látogató dalosokat a kedves ünnepre érkezők és ismerősök fogadták, miközben már bográcsban készült a születésnapi fogás. Az énekkar három tagja, Mogyoró Józsefné, Tóth Istvánné és Tarjányiné verssel, a többiek dalcsokorral köszöntötték Margitkát. Ezután Nagy Ferenc karvezetővel az élen előadták az idős hölgy kedvenc nótáját, amibe ő is bekapcsolódott, örömmel kijelentve: Ez az, végre!

Ezt követően Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere egy virágcsokrot, az aljegyző asszony pedig egy - az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott - emléklapot adott át az ünnepeltnek.

Szekeres Mátyásné, leánykori nevén Bozó Margit tősgyökeres alpári, 5 élő gyermeknek adott életet, közülük van, aki már sajnos nem él. Mancika néninek 3 unokája és 7 dédunokája született. Korábban a helyi TSZ-ben dolgozott, de emellett saját gyümölcsösükben, szőlőjükben is aktívan tevékenykedett. Férje éjjeli őr volt, akit már 1984-ben elvesztett. Mancika néni 105. életévével hivatalosan is Tiszaalpár legidősebb lakosa.

A félegyházi vendégek is virágcsokorral kedveskedtek, amelyet Kajtár Józsefné nyújtott át az ünnepeltnek, majd az ünnepi lakoma következett.

A Barátság énekkar ezúton köszöni a meghívást és a kedves vendéglátást, valamint jó egészséget és sok boldogságot kívántak a család minden tagjának.

Nagy Ferenc - Víglási Krisztina

Fotók: Tiszaalpár Hangja - Víglási Krisztina
 

Kövessen minket a Facebookon is!