Helyi hírek 2019. február 9. 13:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Sok az influenzás beteg Bács-megyében

Sok az influenzás beteg Bács-megyében
A háziorvosok jelentése alapján a kiskunfélegyházi, bajai, a kalocsai, a kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 875-en. Az adatok alapján megyei szinten magas az influenzaaktivitás.

A betegek kor szerinti megoszlása a következő

  • 285 fő (32,57%) 0-14 éves gyermek,
  • 278 fő (31,77 %) 15-34 éves fiatal felnőtt,
  • 238 fő (27,20 %) 35-59 éves kor közötti felnőtt,
  • 74 fő (8,46 %) 60 éven felüli.


Az 5. héten influenzaszerű megbetegedések közösségi halmozódásáról egy alkalommal érkezett bejelentés a megye területéről.

A kiskunfélegyházi kórházban február 7-étől rendeltek el teljes látogatási tilalmat. A Bajai Szent Rókus Kórházban január 30-ától, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyein február 5-étől a kórház saját hatáskörben teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban a csecsemő- és gyermek, valamint a gyermek fertőző osztályokat érintően január 30-ától részleges látogatási tilalom van érvényben.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházban az alábbi két esetben tekintenek el a látogatási tilalomtól:

- Súlyos állapotú beteget az osztályvezető írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathat.

- Az ún. apás szülések esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és emellett a kórlapban aláírásával igazolja, hogy influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kell látni aláírásával és az édesapa panaszmentes állapotáról meg kell győződnie.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!