Helyi hírek 2019. február 13. 07:30

Mezgések sikere a Mangalica Fesztiválon

Képgaléria
Mezgések sikere a Mangalica Fesztiválon
12. alkalommal rendezték meg a Mangalica Fesztivált Budapesten, a Szabadság téren. Az eseményre iskolaként egyedül a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola kapott meghívást. A fesztiválon a mezgések jól helytálltak. A leglátványosabb standot állították fel a diákok, 23 féle kiváló minőségű mangalicaterméket kínáltak, a 14 fős szakértői zsűri pedig első díjjal jutalmazta hússajt-terméküket. A serleget Nagy István agrárminiszter adta át és külön gratulált az iskolában folyó kiemelkedő szakmai munkáért.

A kilátogató érdeklődők közvetlenül találkozhattak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel. A vásárlók nem kaphattak hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehetett jelen a rendezvényen, amelynek szakmai felügyeletét az egyesület garantálta. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer) támogatását is, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra.

A mezgések termékei is hamar népszerűvé váltak a fesztivál látogatói között. Az ínyencségekhez a félegyháziak az intézmény mintaboltjában juthatnak hozzá.
 

Kövessen minket a Facebookon is!