Helyi hírek 2019. február 15. 07:30

Együtt, Istennel

Képgaléria
Együtt, Istennel
Együtt, Istennel címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak a házasság szépségeiről, nehézségeiről a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban február 12-én, a Házasság Hete programsorozat részeként. A meghívott témavezető Könyves Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom gyülekezetének tagja, férj, négy gyermek édesapja volt.  

A moderátor szerepet betöltő Gábor hol viccesen, hol kendőzetlen őszinteséggel kérdezte házasságukról Juhász Miklóst és feleségét, Juhászné Rigó Ágnest, illetve Polyóka Gábort és házastársát, Polyókáné Csenki Erikát.

Miklós és Ágnes négy gyermeket nevelnek. A férj fiatal kora óta nagy családra vágyott, lehetőleg hét gyermekkel. A feleség családjában nem volt jellemző a sok gyerek, de Miklóst megismerve egyre inkább el tudta fogadni Ágnes is a gondolatot. A pár 11 éve házasodott össze. Az eltelt több mint egy évtizedben voltak könnyebb és nehezebb időszakok, de egybehangzóan kijelentették, hogy a házasságuk harmadik résztvevője Isten, aki nélkül nem lenne tökéletes az egyensúly. A gyermekeiket is ebben a szellemben nevelik és a példamutatásukon keresztül próbálnak jó példát mutatni. Többször hangsúlyozták annak a fontosságát, hogy a pár ismerje és törekedjen kielégíteni a másik igényeit. Kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a minőségi, együtt töltött időnek és az őszinte beszélgetéseknek.

Gábor és Erika 16 éve fogadtak örök hűséget egymásnak. A két pedagógus kezdetektől vágyott a gyermekáldásra, de ez jó pár évet váratott magára. A hitük megtartotta őket együtt, így a nehézségeket karöltve viselte a házaspár. Gábor, a szerzetesi életet feladva vált szerető férjé. Erika, aki világ életében Isten kezébe adta kívánságait és vágyait, egy zarándoklaton ismerte meg Gábort. A férfi nehezen választott a szerzetesi élet és a szerelem között, de végül a család mellett döntött. Azóta két kislányuk is született. A pár a sok nehézségen, örömön átívelő kapcsolat mozgatórugójának a kölcsönös tiszteletet és szeretetet tartja.

V. B.    
 

Kövessen minket a Facebookon is!