Helyi hírek 2019. február 15. 10:00

I. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban

I. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban
Félegyházára látogatnak a blues zenei élet meghatározó alakjai. A február 23-i rendezvény helyszíne a Rocktár élőzenei bázis lesz. A 18 órakor kezdődő koncert fő támogatója a Forrás Pálinka főzde. Az elköteleződés a jó blueszene és a finom pálinka okozta érzések hasonlóságából fakad.

A Rocktárban egyszerre három teremben lazulhatnak majd a látogatók. A hazai fellépők főként térségi blues előadók lesznek: a Blues Bell Szegedről érkezik, a Bitter Monday Kecskemétről, a Spontán Blues Band pedig Tiszakécskéről.

A hazai sztárok mellett egy igazi nagyágyú is érkezik, Little G. Weevil, aki több évig az USA-ban vendégeskedett, története igazi blues story. Tehetsége ugyanis a mosogatástól a műfaj legelismertebb képviselői közé röpítette. A zenei bázisra a legújabb akusztikus lemezének a bemutatójával készül, amely 2018 decemberében jelent meg. Az album címe Back in Alabama. A fél akusztikus albumon kilenc saját szerzemény és két feldolgozás hallható. A szólódalok mellett öt számban nagybőgő, szájharmonika és két vokalista vendégszerepel majd, ezzel színesítve a zenészre jellemző „Southern Blues és Funk” hangszerelést.

A „Black in Alabama” koncert zenészei: Little G Weevil – gitár, ének, lábdob, Pengő Csaba – nagybőgő, K. C. Brown – szájharmonika, Kállai Kis Zsófi – vokál, Jonathan Andelic - vokál.

Doug Andrews Wyomingból hozza el Félegyházára a countrysabb vonalat. Aki szereti ennek a műfajnak a mesélős, beülős világát, az garantáltan a wyomingi országutakon, tájakon találja magát a Doug zenéje és a képzelet erejével.

V. B.



 

Kövessen minket a Facebookon is!