Helyi hírek 2019. február 19. 07:30

Körkérdés: Mit tesz az immunrendszere erősítése érdekében a téli hónapokban?

Képgaléria
Körkérdés: Mit tesz az immunrendszere erősítése érdekében a téli hónapokban?
Akad, aki a rendszeres testmozgásban és a vitaminok szedésében hisz. Más az influenza elleni védőoltás felvételének fontosságát, illetve az egészséges, vitamindús táplálkozást emelte ki a betegségek megelőzése és az immunrendszer erősítése kapcsán a hidegebb évszakokban.

Szabó Nándor (28)

Próbálok odafigyelni az egészségemre. Védőoltást influenza ellen nem szoktam felvenni, inkább a természetes orvoslásban hiszek. Multivitaminokat ugyan szedek, de gyógyszerhez csak a legvégső esetben nyúlok. Hidegebb időben jobban odafigyelek, könnyebben megfázhatunk, de önmagában véve minden évszakban vigyázni kell. Szerencsére nem voltam eddig gyakran beteg.

 

Dr. Szilágyi Mária (73)

Korábbi háziorvosi tapasztalataim alapján érdemes nagy hangsúlyt fektetni a betegségek megelőzésére. A higiénia, ezen belül a kézmosás kifejezetten fontos. Ajánlott vitaminokat, gyümölcsöt és sok zöldséget enni a lehetőségekhez képest. Emellett igyekezzünk elkerülni azokat, akik meg vannak fázva. Kevesebbet érintkezzünk egymással a fertőzésveszély miatt. Általában véve elmondható, hogy elég sokan felveszik az influenza elleni védőoltást, aki ezt nem teszi meg és a szervezete valami oknál fogva gyengébb, az könnyebben megbetegszik. A D és a C-vitamin egyaránt szükséges a szervezetnek, de a kombinált multivitamin szedése is hatásos a téli hónapokban.

 

Ambrus Istvánné (67)

A rendszeres testmozgásban hiszek. Egy kis séta sosem árt és a szervezetet is karban tartja, az immunrendszert erősíti. A téli hónapokban sok mézet fogyasztok, ami amellett, hogy természetes és egészséges, még finom is. Vitamint szedek, de gyógyszert nem eszek. Kis megfázásra zsályateát mézzel és egy kis citrommal ajánlok.

 

Rózsáné Nagy Barbara (27)

Az influenza elleni védőoltást nem szoktam felvenni, ellenben rendszeresen kerékpározok, ami erősíti a szervezetem. Egy kis méz, valamint gyömbér fogyasztását ajánlom. Természetes úton próbálom pótolni a vitaminokat. Amit javasolhatok, hogy nem menjünk nagyobb tömegbe, főleg ha gyengének, fáradtnak érezzük magunkat.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!