Helyi hírek 2019. február 21. 12:00

Gasztroangyal látogatott a Mezgébe

Képgaléria
Gasztroangyal látogatott a Mezgébe
A népszerű televíziós sorozat stábja a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakképző Iskolában forgatott február 20-án. A stáb ellátogatott az iskola húsüzemi tanüzemébe, mintaboltjába, a tangazdaságot is végigjárták, ahol a közösen főzött ételek alapanyagai készültek. Borbás Marcsi a sorozat szerkesztője és házigazdája és Rózsa Pál igazgató - egy családi recept alapján - egyedi ízvilágú húsos káposztát főztek. A részletek a Gasztroangyal március harmincadikai adásában lesznek láthatóak a Duna Televízión.

Hogy miért tartották fontosnak, hogy Félegyházára látogasson a stáb, arról így nyilatkozott Borbás Marcsi: - A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakiskola egy olyan mintaértékű oktatási intézmény, ami a mi elveinkkel maximálisan megegyezik: a termőföldtől egészen az asztalig végigkísérhetjük az alapanyagok útját. Ráadásul a diákok mindenféle szakmai és tanulmányi versenyeken szépen szerepelnek, emellett nyitottak és nagyon dolgosak is, amit olyan jó látni a mai világban, hiszen szeretnénk, ha a felnövekvő generáció minden tagja hasonló gondolkodásmódú lenne.

A március 30-án adásba kerülő epizódban az iskola, valamint gyakorlati helyek és az ott folyó munkák megismerése mellett ötféle bográcsos étel (emu, mangalica, magyar szürke, bivaly, racka birka) elkészítésének fortélyait is megismerhetik a nézők az iskola diákjai és tanárai jóvoltából.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!