Helyi hírek 2019. február 26. 18:00

„Oltalmazó kezeket” tüntettek ki

Képgaléria
„Oltalmazó kezeket” tüntettek ki
Egy műsoros esttel egybekötött ünnepségen adták át az „Oltalmazó kezek-díjat öt kórházi szakdolgozónak a Magyar Ápolók Napja alkalmából a művelődési központban, február 23-án. Dr. Dragonné Mátyás Melinda röntgenasszisztensnek, Pomáziné Fekete Éva diplomás ápolónak, Garai Zsuzsanna, Serfőző Tünde és Szikora Ilona ápolóknak az Egészségért Közalapítvány a Kórházért kuratóriumának elnöke, dr. Körtvélyessy András adta át az elismerő oklevelet, illetve az ezzel járó képzőművészeti alkotást. Félegyháza város vezetése nevében a díjátadó ünnepségen Balla László alpolgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, megköszönve lelkiismeretes munkájukat.

– Nekünk egészségügyi dolgozóknak a munkában a legfontosabb dolog a türelem és egy mosoly. Ez a kettő még a legnehezebb helyzetben lévő betegeken is segíthet. Ma öt díjat adunk át, de állíthatom, hogy a szakmai díjat valamennyi dolgozónk kiérdemelné munkája alapján. Az alapítvány fontosnak tartja az ápolói, asszisztensi és egyéb egészségügyi szakma megbecsülését, erkölcsi elismerését. Ugyanakkor nem titkolt cél egyfajta egészséges versenyszellem kialakítása, amely jótékony hatását fejtheti ki a betegellátás színvonalára – mondta dr. Körtvélyessy András köszöntőjében.

Balla László megköszönve az ápolók és valamennyi kórházi dolgozó munkáját kiemelte: – Ez a díj azért is különösen értékes, mert a kuratórium a dolgozók véleménye alapján döntött a díjazottak személyéről. Az ápolási munkát egy olyan belső motiváció tartja életben, amit elhivatottságnak hívunk, amelynek köszönhetően a kevés sikerrel kecsegtető ápolási osztályokon is találunk mosolygó segítőket. Kívánom, hogy ez a hivatástudat ne lankadjon egyetlen kórházi dolgozó lelkében sem, és jövőre ismét együtt ünnepelhessünk a Magyar Ápolók Napján – zárta gondolatait.

Az est folyamán fellépett az orgoványi Karakterek Színtársulat Minden megtörténhet című darabjával. Szereplők voltak: Véghné Murár Brigitta, Szűts Tamás, Tóth Klára, Gajdácsi Anikó, Sőreghyné Muladi Ildikó, Subicz János, Granek Zoltán. A darabot Gellért Imréné Etelka rendezte.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!