Kultúra 2019. február 23. 21:50

Pápai Joci duplázott: ismét ő megy az Eurovíziós dalfesztiválra

Ismét Pápai Joci nyerte A Dal című műsort, így ő képviseli hazánkat a Tel-Avivban rendezendő Eurovíziós dalfesztiválon. A műsor történetében először küldünk olyan előadót, aki már egyszer szerepelt a nemzetközi megmérettetésen.

Szombaton este a The Middletonz, Oláh Gergő, Fatal Error, Pápai Joci, Szekér Gergő, Acoustic Planet, Vavra Bence és Nagy Bogi lépett színpadra, hogy eldőljön, ki képviselheti Magyarországot a 2019-es nemzetközi fesztiválon. 

A Dal 2019 fináléjában Pápai Joci (Az én apám), Nagy Bogi (Holnap), Szekér Gergő (Madár, repülj!), a Fatal Error (Kulcs), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és a The Middletonz (Roses) küzdött Az év dala címért.

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Pápai Joci (26 zsűripont), az Acoustic Planet (22 zsűripont), Vavra Bence (20 zsűripont) és Nagy Bogi (16 zsűripont) száma közül a tévénézők választották ki a nyertest.

A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, és Az én apám lett Magyarország legjobb dala, és így ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte a Toy című dalával.

Az én apám című dal zenéjét Pápai Joci és Molnár Ferenc Caramel szerezte, a szöveget Molnár Ferenc Caramel írta.

A Dal 2019 döntőjében az is kiderült, hogy az USNK a Posztolj című dalával nyerte A Dal 2019 Akusztik verseny fődíját.

A szombati showműsorban vendégfellépőként az AWS is zenélt, az együttes tavalyi, győztes dalát (Viszlát nyár!) adta elő, új formában.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 14-i első elődöntőben lép színpadra.

nlcafe.hu - blikk.hu - ripost.hu összeállítás

Fotó: MTVA - Kaszner Nikolett




 

Kövessen minket a Facebookon is!